0


Google 2013'e yepyeni bir şekilde devam etmeyi planlıyor olacak ki bir çok hizmetine son vermeye devam ediyor. En son Google Reader hizmetine son veren Google çok tepki çeksede geri adım atmadı. Google Reader ile birlikte bir çok hizmetine de son verileceğini açıklayan haberle ilgili detayları burdaki yazımıda bulabilirsiniz.

Reader'dan sonra şimdide sessiz sedasız Block Sites özelliğini arama hizmetinden kaldıran Google'ın gerçekten ne yapmaya çalıştığını anlamak mümkün değil.

Block Sites Nedir?

Google'da arama yaparken mutlaka denk gelmişsinizdir. Eğer bir sitenin aramalarınızda görünmesini istemiyorsanız arama sonuç sayfasında "Bu sayfayı bir daha gösterme" seçeneğini kullanabiliyordunuz. Bu seçenekle birlikte aramalarınızda o sayfa bir daha hiç karşınıza çıkmıyordu. Bu durum hem güvenliğimizi tehdit eden hem de bize faydalı olmayan siteleri bir daha görmememizi sağlıyor ve çok faydalı oluyordu. Ne yazıkki bu özelliği bir daha kullanamayacaksınız.

İki senedir kullanılan özellik sessiz bir şekilde hizmetten kaldırıldı. Bu durumla ilgili hiç bir açıklamada bulunmuyor. Google'ın son zamanlarda bir çok hizmetine son vererek ne yapmaya çalıştığı hala anlaşılabilmiş değil.

Yorum Gönder

 
tic
Top