0
Kötü niyetli kişiler ve onların her zaman geliştirdikleri yazılımları yine iş başında. Bu sefer hedef ise tatile çıkmak isteyen kişiler. Bitdefender konuyla ilgili tatile gitmeye niyeti olanları ve bununla beraber herkesi uyardı. Son zamanlarda çeşitli hava yolu şirketlerinden geliyormuş gibi Your e-ticket konulu maillere karşı daha dikkatli olun.

Bitdefender'dan yapılan açıklama son zamanlarda turizm sektörünün canlanmasıyla birlikte siber dolandırıcıların tatile gitmek isteyenleri hedef aldıkları vurgulanıyor. Bunun için bu tür kişilere çeşitli hava yolu şirketlerinden geliyormuş gibi mail gönderdikleri ve insanları dolandırmaya çalıştıkları son zamanlarda atılan spam maillerden ortaya çıkıyor.

Bitdefender'dan yapılan açıklamaya göre bu maillerde Sirefef isimli Truva atı bulunuyor. Eğer gerekli yazılımları kullanmıyoranız ve e-postalarınızı bu yazılımlarla denetlemiyorsanız postayı açtığınızda bu virüs bilgisayarınıza bulaşıyor ve kontrolü kötü niyetli kişilere veriyor.

Çözüm ise çok basit eğer gerçekten tatile gitmiyorsanız bu tip e-postaları açmadan silin. Güncel bir güvenlik yazılımı kullanın ve bu yazılımın e-postalarınızı da denetlediğinden emin olun. Eğer tatile gidecekseniz ve e-postanın cidden otelden veya hava yolu şirketinden geldiğini düşünüyorsanız yine bu postayı açmayın. İnternet üzerinden hava yolu şirketi ya da otel internet sitesi üzerinden kontrolleri sağlayın.

Yorum Gönder

 
tic
Top