0
Facebook mobil kullanım oranları hakkında bir inografik yayınlandı. SocialBakers’ın yayınladığı inografiğe göre neredeyse Facebook kullanıcılarının yarısı Mobil’den giriş yapıyor. Halka arz nedeniyle bütün istatistiklerini yayınlayan Facebook’un mobil istatistikleri cidden kullanıcılarının büyük çoğunluğunun Facebook’u mobil olarak kullandığını ortaya koyuyor.

Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre akıllı telefon ve tablet satışlarının artıp laptop ve masaüstü satışlarının düştüğünü göz önüne alırsak bu durumun normal olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanında zorlaşan iş hayatı nedeniyle internette zaman geçirmek için vakti olmayan insanların artması onları mobil cihazları kullanmaya yöneltmiş olmalı. Yine çıkan haberler iş yerlerinde sosyal sitelerin yasaklandığını doğruluyor. İş yerlerinde Facebook gibi sitelerin yasaklanması insanları mobil kullanıma itmiş olabilir.


İnografikte görüyoruz ki ülkemizde istatistikler içerisinde yer alıyor. Türkiye’de 12 milyona yakın Mobil Facebook kullanıcısı var. Bu rakamın içinde mutlaka yakın zaman önce kaldırılan 0.facebook.com sitesi de vardır. Bildiğiniz gibi basit bir telefondan bu adrese girebilir ve kısıtlanmış şekilde birkaç işlem yapabilirdiniz. Hem de ücretsiz. Şimdi inografiği incelemenizi tavsiye ederiz buyrun;


Yorum Gönder

 
tic
Top