0

Dünyanın sonuyla ilgili haberlere nokta kondu: dünyanın sonu gelmiyor. evet yanlış okumadınız. Bu güne kadar hep 2012’nin son olduğu konuşuldu. Tarihin başlangıcında yaşamış toplumların takvimleri baz alınarak felaket senaryoları yazıldı. Bazıları daha da ileri giderek filmini bile yaptı; maalesef aradığınız heyecanı bulamayacaksınız. Dünyanın sonu gelmiyormuş.

Guetemala’da yapılan araştırmalar sonucu yeni bir takvim bulundu. Bu yeni bulunan takvim şu ana kadar bulunanların en eskisi ve dünyanın sonuna işaret etmiyor. Bu en eski takvime göre takvimin yapıldığın günden 7000 yıl sonrasında bile yaşam var. En azından öyle inanmışlar.

Science dergisinde yayınlanan makale 1200 yıllık en eski takvimin Xultun bölgesinde bir evin duvarında bulunduğunu söylüyor. Takvimde, Ay, Güneş, muhtemelen Venüs ve Mars'ın yörüngelerine dair gelecek 7000 yılı gösteren hesaplamalar yer alıyor.

Boston Üniversitesinden Maya uzmanı William Saturno Mayaların bu güne kadar bulunan takvimlerin aksine bu en eski takvimde dünyanın yaşamına 7000 yıl daha devam edeceğini öngördüklerini söylüyor. Sürekli bazı şeylerin sonunu getirme arayışı için olmamızın yanlışlığına değinen uzman Mayaların bunun aksini yaptığını ve hiçbir şeyin değişmeyeceğine dair bulgular elde etmeye çalıştığını vurguluyor.

Bay William Saturno’nun tüm bu olumlu görüşlerine rağmen Almanya’dan gelen buzul erimesi haberlerini okuyor ve  buzullarımızın erimesini seyrediyoruz. Bununla birlikte NASA’dan gelen güneşteki patlamalarımızla ilgili haberleri şaşkınlıkla karşılıyoruz. Maalesef dünyanın can çekiştiğini görüyoruz. Tüm bu haberlere inat dünyaya iyi davranalım ve onu biraz daha yaşatalım.

Yorum Gönder

 
tic
Top