0
Samsung Windows Phone işletim sistemli telefonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Sürekli ismini Androidle duymaya alıştığımız Samsung şimdi Windows Phone işletim sistemini kullanan bir telefonunu Avrupa’da satışa sunulacak. Az sonra detaylı özelliklerini vereceğimiz telefonu ismi Samsung Omnia M

Telefonun detaylı özelliklerinden bahsetmeden önce bir konuya açıklık getirmekte fayda var. Bir çok ünlü telefon markası hali hazırda Android ile başarılı işlere imza atmışken neden Windows Phone kullansınlar ki diyeceksiniz. Geçtiğimiz günlerde Windows Phone ile ilgili çıkan bir haberde bununla ilgili çok önemli bir görüş bildirildi. Telefon üreticileri çeşitli teknolojilerin telif haklarına her ürettikleri telefon için ayrı ayrı ücret ödememek için Windows Phone’un gelişimine katkıda bulunuyorlar. Samsung gibi bir model ile bu işletim sistemini kullanıp uygulama, oyun gibi ekstra ihtiyaçların giderilmesi için destek veriyorlar. Bu sayede çeşitli teknolojilerin telifinden basit bir şekilde sıyrılabiliyorlar.


Samsung Omnia M’in özellikleri neler?

  • Boyutlar: 121.6 x 64.1 x 10.5 mm, 119 g
  • Ekran Özellikleri: Super AMOLED capacitive touchscreen, 16M renk, 480 x 800 pixels, 4.0 inc ve multitouch özelliği
  • Ses Özellikleri: Loudspeaker özelliği mevcut, 3.5 MM jack girişi var
  • Hafıza Özellikleri: Ekstar kart slotu maalesef yok, 4GB dahili hafıza, 384 MB RAM
  • Bağlantı Özellikleri: GPRS var, EDGE var, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot, Bluetooth v2.1 with A2DP, microUSB v2.0
  • Kamera Özellikleri: 5 MP, 2592 x 1944 pixels, autofocus, LED flash, Video kayıt 30fps VGA, İkinci kamera mevcut VGA
  • Diğer Özellikler: Microsoft Windows Phone 7.5 Mango İşletim sistemi, 1 GHz CPU, SMS, MMS, Email, Push Email, IM mesajlaşma özellilkleri, HTML desteği, Radio var, GPS var Bing Map destekli, Java desteği yok.


Genel özellikleri bundan ibaret olan telefonu umarım beğenirsiniz. Fiyat şu an için belli değil. Yakın zaman içinde Avrupa’da satışa çıktığı zaman göreceğiz.

Yorum Gönder

 
tic
Top