0
Android cihaz kullanıyorsanız mutlaka root kavramını duymuşsunuzdur. Root kavramını bilmeden onu kurcalamamanızı öneririm. 


Adnroid’de root kavramı cihazın yetkilerini ele geçirmek anlamına gelir. Android sistemin kuralları vardır. Bazı uygulamaları yükleyemez ve kaldıramazsınız. Demek ki sistem için zararlı olmalı ki buna izin verilmiyor. Ancak bizler bunu yapmak istediğimiz zaman mutlaka bir yol bulup yapıyoruz. Root da bu kavramlardan bir tanesi. Root atarak Android cihazın yetkilerini elimize alıp istediğimiz uygulamaları yükleyebiliriz. Örnek vermek gerekirse şarj sorunu yaşayan bir insanı ele alacağım. Şarj sorunu yaşayan bir insan arka plandaki uygulamaları kapatsa daha uzun şarj süresi yakalar. Ancak siz hangi programı denerseniz deneyin arka planda kapattığınız programlar arkanızdan yenide açılacaktır. Bu defa açılmaya çalışan programlar daha fazla şarj tüketecektir. Oysa rootlu bir cihaza sahip olsanız arka plandaki programları uyutmaya yarayan etkili programları kullanabilirsiniz. 

Root atma konusunu yukarıdaki örnekle daha iyi anladığınızı umuyorum. Ancak root atmak cihazı garanti kapsamı dışına çıkartır. Bunu da bilmenizi isterim. Tehlikenin farkında olarak bu işlemi yaparsanız pişman olacağınız bir iş yapmamış olursunuz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top