0
Günümüzde mobil cihazlar hat safha yapmış durumda. Bu nedenle ekipman üretimi de cihaz üretimine paralel olarak artmış. Orijinal ekipmanların yanı sıra kolay para kazanmak isteyenler tarafından sahte ve ucuz ekipmanlar da üretilebilmekte. Bize düşen sahteleri kullanmamak. Kendi sağlığımız açısından sahte ekipmanlar yerine orijinal ekipmanları tercih etmeliyiz. Cihazımızın yanında gelen orijinal ekipmanımız zarar gördüğünde yenisini almamız gerekiyor. Böyle bir durumda orijinal ekipmanla sahte ekipmanı nasıl ayırt edebiliriz? 

Samsung marka ekipmandan yola çıkarak sizlere birkaç ip ucu verelim. 

Örneğin Samsung yazısına bir bakın. Sağdaki sahte ekipmanda a harfi ile s harfi birbirine çok yakın. Eğer böyle bir ekipman karşınıza çıktıysa almayın. O sahtedir. Doğru olanı sağdaki resimde yer almaktadır. Harfler birbirine eşit mesafededir. 

Alırken üretim yerine de bakmalısınız. Samsung’dan gelen resmi açıklamaya göre şarj cihazları asla Çin’de üretilmiyor. Samsung’un şarj cihazlarının üretim yeri Vietnam. Eğer Çin’de üretilmiş bir şarj cihazı görürseniz almayın. Ayrıca sahte olanda A+ işareti bulunmakta. Orijinal şarj cihazında böyle bir işaret yok. 

Şarj kablosunun USB kısmında USB simgesinin rengi de önemlidir. Samsung’un orijinal kablosunda ince ve biraz daha açık renklidir. Sahte olanlarda ise genellikle koyu renklidir. Ayrıca orijinal şarj cihazında küçük, dikdörtgen şeklinde bir delik vardır. Sahte olanda bu delik yoktur. 

Şarj kablosunun telefona giren kısmında da sahteliği ayırt edebileceğiniz bir takım işaretler bulunmaktadır. Telefona giren kısım normalden uzunsa sahtedir. Ayrıca normalden uzun olması sebebiyle telefonunuza tam anlamıyla oturmayacaktır. Bu nedenle şarj soketiniz arızalanabilir. Ayrıca yine USB simgesinin rengi de koyu ise sahtedir. 

Şarj adaptöründe de sahteliği ve orijinalliği ayırt edebileceğiniz ayrıntılar mevcuttur. Şarj adaptörünün prize giren kısmında çentikler mevcuttur. Sahte şarj cihazında böyle bir çentik bulunmuyor. 

Sahte şarj cihazlarının dış kaplamaları kalitesizdir. Eli kesmeye müsait sivri kısımlar vardır. Orijinallerde ise keskin dönüşler yoktur. 

Orijinal şarj cihazı kullanmak hayatınızı tehlikeye atmamak demektir. Kendi sağlığınız için orijinal kullanmak en iyisidir.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top