0
Microsoft, Google benzeri bir yarışma düzenliyor. Bildiğiniz gibi Windows 10 ile piyasaya çıkacak olan yeni nesil Microsoft tarayıcısı Spartan oldukça dikkat çekici özelliklere sahip. İnsanların IE'den ön yargılı olduğu Microsoft, bu önyargıları kırmak için Spartan'ın güvenliğini kanıtlamak istiyor. Bunun için bir yarışma düzenleyen şirket Spartan tarayıcısını uzaktan kontrol edebilene 15 bin dolar veriyor.

Yarışma mayıs ayında başlayacak ve kurallar yakın zaman içinde açıklanacak. Kurallar tam belli olmasa da genel şartlar şu şekilde; 15 bin doları almak için uzaktan Spartan'ı ele geçirip kontrol etmeniz gerekiyor. Edge.html isimli dosyada açık bulanlara da 500 dolar hediye ediliyor.

Benzeri bir yarışmayı Google uzun zamandır Chrome için düzenliyor. Şöyle ki Chrome'u bu etkinlik süresinde hackleyebilenler çok daha fazla ödül kazanıyor. Google Hacker etkinlikleri dünyada kendi yerini edinmiş durumda. Peki Microsoft'ta aynı popülerliğe kavuşabilecek mi? Şirketler bu tür etkinliklerle kendini ve tarayıcısını kanıtlama fırsatı bulunurken ayrıca en önemli açıkları kapatma imkanı da buluyorlar.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top