0
Bir telefon çetesi kredi kartı müşterilerini dolandırıyor. Bununla ilgili telefon alırsanız şüpheyle yaklaşmanızı tavsiye ediyoruz. Son zamanlarda telefonla dolandırıcılık moda haline geldi. Bir çete sesi güzel ve diksiyon dersi almış kadınları kullanarak insanları dolandırdıkları gerekçesiyle göz altına alındılar.

Bahsi geçen telefon çetesi ilk önce kredi kartı kullanıcılarını belirliyor. Daha sonra onları diksiyonu düzgün ve sesi güzel kadınlarla arayarak isterlerse bankadan kredi kartıyla ilgili kesintileri, kart ücretlerini, yıllık ücretleri ve kredi dosya masraflarını geri alabileceklerini söylüyor.lar. Kendilerine inanan kredi kartı ve kredi kullanıcılarının kart bilgilerini alarak bunlarla internetten elektronik alışverişi yapıyor daha sonra da aldıklarını satıyorlar.

Çetenin bu güne kadar 382 kişiden toplam 250 bin Lira dolandırdığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili sözde bir çağrı merkezine yapılan baskında 6 kişi tutuklandı. Siber Suçlarla Mücadele Şübe Müdürlüğü şikayetler üzerine baskın düzenledi.

Bu kişilere itibar etmemenizi ve dikkatli olmanızı tavsiye ediyoruz. Eğer kredi dosya masraflarını geri almak istiyorsanız kimseye ihtiyacınız yok. Herhangi bir yerdeki Tüketici Hakları Komisyonuna başvurduğunuz taktirde en azından size nasıl yapacağınızla ilgili yol gösterlecektir.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top