0
Microsoft'tan sonra Google da gerçek zamanlı çeviri işlevini uygulamalarına ekleyecek. Yakın zaman önce Microsoft, Skype'ta gerçek zamanlı çeviri özelliğini tanıtmıştı. Şimdilik İngilice ve İspanyolca kullanılabilen Skype'ın bu yeni özelliğine karşı Google Mobil Translate uygulamasına gerçek zamanlı çeviri özelliğini ekleyecek.

Nasıl olacak bilinmez ama Google'ın geç kalsa da Microsoft'u geçeceğini düşünüyoruz. Bu mümkün. Özellikle ilk etapta daha fazla dille bu özellik tanıtıldığı zaman Microsoft'un Skype için yaptıklarının hiç bir önemi kalmayacak. Ama Google'ın bu özelliği öeviri uygulamasından ziyade hangout gibi sohbet uygulamalarına entegre etmesi lazım. Yoksa herhangi bir özelliği olmayacaktır.

NYT gazetesine göre yakın zaman içinde bu özellik tanıtılacak. Ama tam tarih bilinmiyor. Microsoft'un harika çıkış yapan gerçek zamanlı çeviri özelliğiyle başedebilmesi için Google'ın elini çabuk tutması lazım. Bu iş için de rakiplerin, özellikle iki güçlü rakibin olması bizim işimize yarayacak.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top