1
Yakın zaman önce Sony'nin serverlarına saldırı yapılmış ve daha yayınlanmamış bir çok film internete sızdırılmıştı. Bu hem Sony'nin prestijini inanılmaz şekilde düşürürken filmlerin gelirlerini de inanılmaz şekilde etkiledi. Şimdi Sony'ye nereden saldırı gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Bakın Sony'ye hangi ülke saldırmış.

Sony'nin serverlarına yapılan saldırının Tayland'dan yapıldığı ortaya çıktı. Hatta kullanılan internet bile belli. Bangkok'ta yer alan St. Regis isimli otelin interneti kullanılarak saldırı gerçekleşti. Ama kimse bunun için oteli suçlu bulamıyor çünkü şimdilik otelin internet ağına dışarıdan erişilerek saldırının gerçekleştirildiği söyleniyor. Yani kısa zaman içinde otel yönetimin olaydan haberdar olmasının imkanı yok.

Saldırının dışarıdan yapıldığı ve muhtemelen Kuzey Kore hacker grubu Dark Seoul isimli hacker grubunun saldırıyı yaptığı tahmin ediliyor. Bunlar sadece iddia. Çıkan bazı haberlerde saldırının İran tarafından gerçekleştiriği de söylenmişti. Hatta İranlı hackerların içerisinde Türkiye'nin de bulunduğu bir çok ülkeden devlet sırlarını da çaldığı vurgulanmış ve İran'a karşı ilginç bir politika başlatılmıştı. Şimdi ne denilecek merak ediyoruz.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Bir dedikoduya göre de Sony Filmlerinden birinde Kuzey Kore Lideri Kim Cong-ın la bir sahnede alay ediyormuş ve Kim Cong-ın bu yüzden Sony'i hackletmiş.

    YanıtlaSil

 
tic
Top