0
WhatsApp'ın son zamanlarda en çok konuşulan yeniliklerinden birisi okundu bilgisinin karşı taraf gitmesi. Birisine mesaj gönderdiğiniz zaman mesajı okuyup okumadığını görebilmek artık mümkün. Bu durum bir çok insanı rahatsız ediyor. Cevap vermek istemediği mesajları karşı taraf okuduğunu gördüğünde sıkıntı çıkıyor. Neden cevap vermedin gibi sorularla karşı karşıya kalabiliyoruz. Ben kimseye hesap vermem diyebiliyorsanız bu yönteme ihtiyaç duymayacaksınız ama kullanacağınız zamanlar gelebilir. İşte okundu bilgisini karşı tarafa göndermeden nasıl mesajı okursunuz aşağıda.

Okundu bilgisini es geçmek için aşağıdaki yöntemi uygulayın.
  1. Gelen mesajı görüntülemeden önce telefonunuzun internet bağlantısını kesin.
  2. Daha sonra mesajı açın.
  3. Mesajınızı okuduktan sonra silin. Alt alta birden fazla mesaj varsa hepsini silin.
  4. Daha sonra iternetinizi açabilirsiniz.
Bu yöntem çalışıyor. Şimdi bir deneme yapabilirsiniz. Biraz zahmetli olabilir. Ama kullanacağınız zaman hayat kurtaran bir yöntemdir.

İşin mantığını açıklayalım. WhatsApp'ın çalışma prensibi şu şekildedir. Mesaj gönderilir. Bunun için bir tik atılır. Bu sizin hesabınızla ilgilidir. Cihazınızdan mesajın başarılı bir şekilde çıktığını gösterir. Mesaj karşı cihaza ulaştığı zaman iki tik atılır. Bu karşı cihazın mesajı aldığı anlamına gelir. Mesaj karşı cihazda açıldığı anda hemen tik mavi olur. Bu okundu demektir. Siz bu işlemi yapmadan internet bağlantınızı keserseniz ve daha sonra mesajı silerseniz, karşı tarafa okundu bilgisi gidemez.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top