2
Son zamanlarda Chrome'da yaşanan sıkıntılardan biride Görev Yöneticisine sabitlediğiniz Chromela ilgili. Bir simgeyi sabitlediğiniz zaman ona tıklayıp açmaya çalıştığınızda normal olarak aynı simge üzerinden sayfa açılmalıdır. IE gibi değildir. Her sekme aynı simge üzerinde açılır. Son zamanlarda yaşanan sıkıntılardan biri de sabitlediğinzi Chrome simgesine tıkladığınız zaman yan tarafta yeni bir simge belirmesidir. Bunun bir hata olduğunu söylemek lazım işte çözümü.

Bilgisayarımı açıp aşağıdaki yolu adres çubuğunda izleyin;

"C:\Users\Bilgisayar Kullanıcı Adınız\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar"

İlk etapta bu yola erişemeyebilirsiniz. Veya sizin ayarlarınız farklı olabilir. Bu yola ulaşamamanızın tek nedeni AppData ve sonraki klasörlerin bilgisayarınızda sistem tarafından gizlenmiş olmasıdır. Bunun için ilk önce "Denetim Masası\Görünüm ve Kişiselleştirme" yolunu takip edin. Ardından "Klasör Seçeneklerine" tıklayın. Karşınıza çıkan pencere aşağıdaki gibidir. "Görünüm" sekmesine geçip ayarlarınızı aşağıdaki görsel gibi yapın.

Bu işlemle sistemin otomatik olarak gizlediği dosyalar görünecektir. Diğer dosyalardan ayırt edebilecek şekilde silik bir görünme sahip olacaklar. Eğer bu dosyaların sürekli görünür olmasını istiyorsanız onlara sağ tıklayıp özellikler sekmesinden "Gizli" kutucuğundaki işareti kaldırmalı ve "Uygula" demelisiniz.

Bu işlemden sonra;

"C:\Users\Bilgisayar Kullanıcı Adınız\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\User Pinned\TaskBar"

Yolunu takip edin. Bu yol her bilgisayarda aynı olmayabilir. Bu açıdan size diyebileceğimiz şey bilgisayarınızın içindeki bir AppData klasöründe "Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch" yolunu bulmanız ardından "TaskBar" klasörü bizim aradığımız klasör. Zaten TaskBar sadece "Microsoft\Internet Explorer" yolunda mevcut. Eğer klasör arama yardımıyla bulunabiliyorsa o şekilde de bulabilirsiniz.

Geldiğimiz son klasörde iki tane Google Chrome lnk. ve  GoogleChrome (1).lnk şeklinde dosya vardır. Burda yapmanız gereken aşağıdaki yolu izlemek.
  1. Chrome'u açın (yana simge açar)
  2. Yeni açılmış simgeye sağ tıklayarak görev çubuğuna tutturun
  3. TaskBar klasöründen Google Chrome lnk. dosyasını silin
  4. Görev çubuğundan ilk simgeyi kaldırın
İşlemler bu kadar. Bundan sonra Chrome'u tek simge halinde kullanabileceksiniz. Herhangi bir hata veya sorunda bize bildirin.


Yorum Gönder

  1. Ellerine sağlık bir sürü yazı var lakin ilk defa dürüstçe işe yarayan bir emek..Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Adamsın diğer sitelerde bi sike yaramıyor amk sonunda yaptım sağolasın

    YanıtlaSil

 
tic
Top