0
Farmaster adında bir zararlı son zamanlarda internette aktif olmaya başladı. Bu bir virüs değildir. Sistem kayıt defterlerinize ulaşarak kendisine hit çeken bir internet sitesidir. Bilgisayarı açtığınızda ya da kullanım esnasında çeşitli programları çalıştırır. İnternet tarayıcıyı açarak sizi kendi internet sitesine ya da reklam amaçlı başka sitelere yönlendirir. Tamamen maddi amaçlarla yapılmış bir zararlıdır. Şimdi bu zararlıyı nasıl temizleyeceğimizi görelim.
  1. İlk önce güvenlik yazılımlarıyla sistemi tarayın. Bu tür zararlılar için antivirüs uygulamaları pek işe yaramaz. En iyi çözüm Malwarebytes'ın Anti-Malware programıdır. Buradan detay alabilirsiniz. (Alternatif)Bu programla sisteminizi taratın. Mutlaka zararlıyı bulacaktır. Onları karantinaya taşımayı önerecektir. Bu işlem zararlıları etkisiz hale getirir ama kayıt defterleri hala duruyor. Yani yine zararlı eskisi gibi çalışmaya devam eder. O halde şunları da yapmalısınız.
  2. Regedit üzerinden kayıt defteri temizleyceğiz. Başlat menüsünden regedit şeklinde arama yapın ve uygulamayı çalıştırın. Açılan sayfada Farmaster klasörlerini arayın. Bunla ilgili ne varsa silin. Bu işkem sizi mutlaka kurtaracaktır.
  3. Farklı zararlı yazılım tespit araçları kullanarak sisteminizi bir kez taratın. Muhtemelen Bir şey bulamayacaksınız.
Bu zararlı size pek Bir şey yapmasa da oldukça rahatsız edicidir. Kendi kafasına göre internet sitelerini ziyaret eder ve hit götürür. Bununla birlikte açılışta çalıştığı için bilgisayarın yavaş açılmasına neden olur. Sorun yukarıda anlattığımız gibi çözülecektir.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top