0
Ülkemizde önemli gelişmeler olmakta. Oğuzhan Urulu'nın geliştirdiği Whispto Android ve iOS uygulaması çok konuşulacak. Bu sosyal ağ, Twitter mantığıyla işliyor ama burada herhangi bir şey yazmıyor, konuşuyorsunuz. En fazla 1 dakikalık ses kayıtları yapıp paylaşabildiğiniz Whispto, uygulaması Android ve iOS üzerinden kullanılabilir durumda.

Nasıl kullanabiliriz?

Oğuzhan Urulu'nun verdiği bilgilere göre Whispto şimdilik sadece Android ve iOS platformlarından erişilebilir durumda. Yakın zaman içinde ses kayıtlarının internet sitesi üzerinden de dinlenebilir olacağı söyleniyor. Yani Whispto, diğer sosyal ağlar gibi masaüstü sürümüne de sahip olacak.

Kullanım istatistikleri

Whispto'nun 45 günde 30 bin gibi bir indirme sayısını aşan Whispto uygulamasının kısa sürede 15 bin gibi bir aktif kullanıcısı oldu. Verilen bilgilere göre hergün 50 binden daha fazla ses kaydı gönderiliyor.

Genel değerlendirmemiz

İnsanların klavyeden basit bir şekilde yazdığı çeşitli cümleleri kendi ağızlarından paylaşmaları çok önemli ama bunu yapabilecek insan çok fazla yok. Bu nedenle paylaşım sayısının ilk etapta çok düşük kalacağını tahmin ediyorum. Bu uygulamayı medeni cesareti çok yüksek olan kişiler bu uygulamayı kullanacaklardır.

Türkiye'nin Sesli Sosyal Ağı: Whispto

İlgili - Whispto

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top