0
Apple, iPhone 6 ile gelecek olan yeni işletim sistemi iOS 8'in beta sürümlerine devam ediyor. Bu beta sürümü final sürümüne yaklaştığımızın en büyük işaretlerini veriyor. İşte iOS 8 Beta 4'te karşımıza çıkan yenilikler.

Ayar menüsü değişti

Yeni güncelleme ile ayarlar menüsüne yeni özellikler eklendi. Ekran parlaklığının ayarlandığı iOS 8'de bu özelliğin yanında yazı boyutunu ayarlayabilme özelliği ve kalın yazılar ayarı da eklendi.

Hata raporlama özelliği kaldırıldı

Apple, iOS 8'in bundan önceki beta sürümlerinde geliştiricilerin çok işine yarayan hata raporlama sistemi kaldırıldı. Bir çok kişi bundan final sürümünün yakın olduğunu çıkardı. Bakalım final sürüm ne zaman yayınlanacak.

Kontrol merkezi geliştirmeleri

iOS 8 beta 4 ile kontrol merkezi daha kullanışlı hale getirilmiş. Bu özelliğin final sürümünde insanların ilgisini çekmesi bekleniyor. Kontrol merkezi iOS 8'de daha aktif kullanılacak.

Tips App özelliği

Ekranda bir bildirim aldığınızda o bildirimin ne olduğu ile ilgili kısa bir bilgi de alacaksınız. Apple, iOS 8'in daha aktif ve kullanışlı bir işletim sistemi olmasını istiyor.

Sosyal özellikler

iOS 8 beta 4 ile birlikte mesajlara tarih ekleme özelliği geliyor. Bunun yanında klavyedeki emoloji simgeleri yeniden tasarlanmış. Görsel özellikleri arttırılmış.

Ekran haraketleri

Android platformunda launcherlar ile birlikte aktif olarak kullanılan ekran haraketleri iOS 8 beta 4 ile kısmen hayatımıza girecek. Ekranın sola veya sağa kaydırarak çeşitli kısayollara erişmenize imkan veren bu güncelleme ilerde daha da geliştirilebilir. Ekran haraketlerine kısa yol ekleyerek istediğiniz işlemi tek haraketle yapabiliyorsunuz.

Sesli yazma özelliği

Android işletim sisteminde çok uzun bir zamandır kullanılan sesli yazma özelliği bundan sonra iPhonelarda da kullanılacak. Apple, iOS 8 beta 4 ile sesli yazma özelliğini yayınladı.

İOS 8 Beta 4 Yayınlandı. Neler Yeni?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top