1
Queensland Üniversitesi bilim insanlarının gerçekleştirdiği bir simülasyon ilginç sonuçlara imza atmış. Herhangi bir deney gerçekleşmemiş. Sadece bilgisayar ortamında oluşturulan bir görüntü olarak karşımıza çıkan bu proje, bilim insanlarının fikirlerini ve teknolojinin nasıl olması gerektiğini belirtmek açısından önemli.

Foton denilen en küçük ışık parçacıkları düşünülerek oluşturulan simülasyonda fotonlar bir döngü oluşturuyor. Haraket ettirilen bu ışık parçaları, harekete başladığı yere aynı anda dönüyor. Zamanda kırılma gerçekleşiyor ve zaman yolculuğu simülasyon ortamında gerçekleşmiş oluyor.

Simülasyonun çok fazla eksiği olduğu da bir gerçek. Böyle bir olaya etken olarak dahil olabilecek bir sürü fizik kuralının yok sayılması, simülasyonu geçerli kılabilmiş. Projede parçacıklar ve durumları belirsiz kabul edilmiş. Bu durumda zaman yolculuğu mümkün olmuş.

Bilim insanlarının fikirlerini yansıtmak açısından önemli bir gelişme olan bu simülasyon bizi ışık tutacak. Şimdilik zamanda yolculuk kavramı hayalden ibaret. Bilgisayar ortamında bile fizik kuralları yok sayılmadan yapılamayan bu işlem belki hiçbir zaman gerçek olmayacak.

Zamanda Yolculuk Mümkün Mü?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Büyük patlama teorisi. Teori doğru ama yanlış temellere dayanıyor. Çünkü büyük patlama maddenin tamamının patlamasından değil anılan maddenin zerresinin patlamasından bir yöne doğru patlamasından oluşuyor. zerre patlarken asil olan madde halen yerinde duruyor. Sonsuz çekim gücü halen etkin, Büyük patlama sonrasında evren tek bir yöne doğru genişliyor. genişleyen evren teorisi de bu açıdan doğru. ama evrenin genişlemesi sona erip büyük birleşme meydana geldiğinde ki buna kıyamet deniyor her şey aslına dönecek bu da doğru. Sıkı durun büyük birleşme büyük patlamadan çok daha hızlı ve tersine doğru olacak. Bu şekilde kıyamet alametleri de gerçekleşecek. Tıpkı bir filmin hızlı bir şekilde geriye sarılması gibi, tıpkı insanın ölüm anında hayatının bir film şeridi gibi hızlı bir şekilde gözünün önünden geçmesi gibi bunlar doğru.
    Hatalı olan şu; Evren ve kainat uzay içinde yüzmüyor. Tam tersine evren kainat tüm galaksiler her şey zaman denizi içinde yüzüyor. Zaman denizinin sonu şu anda belki yok ama başı büyük patlamanın gerçekleştiği ana maddenini bulunduğu yere dayanıyor, Olayı bir huni gibi düşünelim huni sınırları zaman iken içindeki tüm herşey kainat kosmoz bu huni içinde yer alıyor. ve ilerliyor. Bu ilerleme bir yere kadar olacak. ondan sonra büyük birleşme olacak.
    Evrenin merkezi de bu hesaba göre yanlış yerde aranıyor.
    Gelelim zamanda yolculuğa:
    Kuranı Kerimde alemlerden bahseder belki binlerce alem vardır. Bu alemlerin hepsini alt alta çizgiler şeklinde çizelim bunlardan birisi de bizim içinde bulunduğumuz alem olsun. yukarıda çizdiğimiz çizgiler başka alemler, aşağıda çizdiğimiz çizgiler ise başka alemler olsun.
    Aşağıya ve yukarıya çizmiş olduğumuz alemlerdeki çizgiler bizim dünyamızın bir kopyası aralarındake tek fark yukarıda yer alan çizgilerdeki alemlerin geleceği, aşağıda çizdiğimiz çizgilerdeki alemlerin ise bizim geçmişimiz olduklarıdır.Alemlerin hepsi dünyamız ve içinde yaşayan bizler ile alakalıdır. Alt çizgiler değişik periyodlar ile bizim geçmişte yaşadıklarımız, üst çizgilerde yer alan alemler ise aynı şekilde bir periyod içinde gelecekte yaşayacaklarımızdır. Tüm alemler iç içedir. Bir alemden diğer aleme geçiş mümkündür. Bunu yapan insanların varlığı da beğenmeseniz bile kesindir. örneğin Nostradamus gibi. Olay sizin atlama yaparak hangi aleme geçip, hangi alemleri gördüğünüzdür.

    YanıtlaSil

 
tic
Top