0
Dünya çapında oyun sektörü gelişiyor ve her ülkede oyun oynayan belli bir kesim oluşuyor. Ülkemizde de özellikle moba ve e-spor olarak bütün diğer oyunlarda bu kesim insanların ilgisini çekmeye başladı. Canlı yayınlanan maçlar ve devlet eliyle verilen destekler de bu kültürü arttırmaya yönelik önemli çabalar olarak kayda geçiyor. Bizde bütün oyunlar için bütün oyuncuları birleştirme kapasitesine sahip bir platformdan bahsetmek istiyoruz. Ülkemizde pek bilinmeyen Raptr, oyunlar ve oyuncular için çok gelişmiş özelliklere sahip bir sosyal medya ağı.

Raptr nedir?

Raptr küçük bir dinazor ve harika bir web sitesi logosu, maskotudur. Raptr sitesi, aklınıza gelebilecek her türlü oyunu içinde barındıran bir sistemdir. Oyunların online olmasına gerek yok. MMORPG veya Moba olmasına gerek yok. FPS, TPS, çevrimiçi, çevrimdışı, tek kişili ya da çok kişili aklınıza gelebilecek her türlü oyunu sosyal olarak bünyesinde barındıran Raptr, sizden sadece hangisiyle ilgilendiğinizi seçmenizi istiyor.

raptr oyuncu sosyal ağı

Raptr'da neler yapılır?

Sistemden biraz bahsedelim. Sosyal ağa kayıt olduktan sonra sizden oyun eklemenizi isteyecektir. Diyelim ki bugün Titanfall oynuyorsunuz. O zaman oyun ekleme kısmına oyunun ismini yazıp aratıyorsunuz. Oyun karşınıza çıktığında ise “Join Community” deyip Titanfall guruba giriyorsunuz. Bundan sonra ne olacak? Titanfall oynayan ve raptr'a üye olan 308 bin 832 kişi Titanfall ile ilgili paylaşımlar yapacak. Kimisi çektiği bir videoyu kimisi aldığı bir ekran görüntüsünü paylaşacak. Kimisi herhangi bir yerde Titanfall ile ilgili duyduğu bir haberi paylaşacak ve herkesi bilgilendirecek. Örneğin ben bir oyun için bir sürü hediye veren bağlantılar görmüş ve onları almıştım. “Giveaway” denen kavram da Raptr'da insanlar tarafından sıkça paylaşılanlar arasına giriyor.

raptr oyuncu sosyal ağı

Sadece bir oyunla yetinmeyin. Birden çok oyun oynayanlar için sınırsız oyun ekleme seçeneğiyle bütün oyunlardan bilgi almanız hedeflenmiş. Sistem bilgi kalabalığını önlemek için de gurup gurup çalışıyor. Yani siz oyun listenizden bilgi almak istediğiniz oyunu seçiyorsunuz. Sadece onunla ilgili paylaşımları görüyorsunuz. İstediğiniz zaman da hızlı bir şekilde değiştiriyorsunuz.

raptr oyuncu sosyal ağı

Raptr mağaza

Raptr'ın kendi içinde bir mağazası bulunuyor. Bu mağazada oyundan donanıma bir çok şey satılıyor. Elbette satış para birimi ise Partr Point. Raptr'da aktif bir grafik çizerek puan toplayabilir ve puan biriktirebilirsiniz. Ardından bu puanları oyun veya donanım satın almak için kullanabilirsiniz. Mağazada insanların oluşturduğu eGuidelar bile bulunuyor ve bunlar çok ucuza satılıyor.

raptr oyuncu sosyal ağı

Raptr uygulaması

Raptr'ın bir masaüstü uygulaması da bulunuyor. Bu uygulama sayesinde oyunlarınızı daha etkili çalıştırabilirsiniz. Uygulamanın özelliklerinden en önemlisi, canlı yayın yapabilme aracı (Twitch) ile bağlantılı olması ve birde ekran görüntüsü alabilmeyi sağlaması. Raptr uygulaması açıkken oynana oyunlar da size puan kazandırıyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top