2
İstanbulda gerçekleşen ve dünya genelinden 300 bilim adamının katıldığı “İklim değişiklikleri” toplandısından korkutucu yorumlar çıktı. Bilim insanlarının bahsettiğine göre bu yaz, özellikle Akdeniz iklim bölgesinde ve Afrika'da benzeri görülmemiş bir kuraklık yaşanacak. Ülkemiz bu kuraklığı şiddetli şekilde yaşayacak ülkeler arasında bulunuyor.

Toplantıya 70 ülkeden bilim insanları katıldı ve ürkütücü bir tablo ortaya çıktı. Bilim adamlarının tahminlerine göre bu yaz barajlar canlı yaşam seviyesine yani kullanamayacağımız kısma kadar kuruyacak. Bu durum gıda fiyatlarında inanılmaz artışlara neden olacak. İklimd eğişiklikleri nedeniyle yaşan bu durum gıda da %85 fiyat artışına neden olacak.

Toplantıda ülkelerin uzun vadeli planlar yapmaları gerektiği vurgulandı. Zira kuraklık sadece bu yıla özgü olmayacak. Önümüzdeki yıllar kuraklık artarak devam edecek. Bu sene Ağustos ve Eylül aylarında ülkemizde önemli su sorunları yaşanması bekleniyor. Şimdiden sizde hazırlıklı olsanız yararınıza olur.

Ülkemizde bahar girmeden bile baraj seviyelerinin alarm seviyesine düştüğünü daha bu sene gördük. Bazı belediyelerin su kesintisi yaparak duruma önlem aldıklarına şahit olduk. Kışın bu şekilde kuraklık yaşayan ülkemizde yazın neler yaşarız, bir kaç ay bekleyelim ve görelim.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top