4
Twitter 253 milyon bekliyordu ama zarar 511 milyon oldu. Twitter halka arz edildikten sonra inanılmaz çapta zarar etti. Zararın bu denli büyük olmasının gerekçesi olarak, kullanıcı sayısındaki artışın beklenilen düzeyde olmaması gösteriliyor.

Twitter büyüdükçe zararıda büyüyor

Twitter'ın 2012 yılının son döneminde 9 milyon dolar zararına karşılık 2013'ün son döneminde 253 milyon zarar beklentisi ve buna rağmen 511 milyon zararın açıklanması işlerin hiçte yolunda gitmediğinin göstergesi.

Twitter sürekli zarar ediyor

Twitter'ın kurulduğu günden bu yana bir kere bile kar edememesi de ilginç bir durum. Zararın boyutuda her geçen gün artıyor. Son zamanlarda yeni reklam modelleri üstünde çalışan Twitter, beklediğini bulamıyor. Yaptığı yanlış yatırımlarla'da Twitter, zararının boyutunu arttırıyor.

Hisseleri zarar görebilir

Yakın geçmişte halka arz edilen Twitter'ın hisseleri 26 dolardan satışa başlamıştı. Şu sıralar 65 dolar civarında olan hisselere yatırımcılar büyük ilgi göstermişti. Twitter'ın sürekli zarar etmesine karşın bu ilgiyi herkes garipsemiş olsada, ilginin yakın zamanda azalabileceği analistler tarafından vurgulanıyor.

Twitter neden ilgi görmüyor?

Dünyanın en bilinen sosyal ağlarından biri olan Twitter'ın Facebook kadar ilgi görmemesinin sen önemli sebeblerinden biri elbette, yapısı. Genel olarak baktığınızda bir çok sosyal medya sitesi, Facebook'ta bunlara dahil, Twitter'ın bir çok özelliğini kopyalamış durumda. Bu kadar yenilikçi ve özgün fikirlerin insanlar tarafından neden tutulmadığı farklı şekillerde açıklanabilir. Twitter'da çok çabuk gündem değişmesi, herkesin özgürce fikrini ifade edebilmesi; ama sitenin işleyişi geri çevresinden beklenilen ilgiyi görememesi, paylaşımların çok hızlı yapılması ve çoğu zaman unutulup gitmesi neticesinde, Twitter'ın asla Facebook ve Google + gibi platformlarla boy ölçüşemeyeceğini düşünenler çok.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Twitter'ın zararı her geçen gün büyümektedir. Zararda beklentiler tutmuyor ve zararın boyutu her geçen gün artıyor. Yetkililer, kullanıcı sayısının yeterli düzeyde artmadığını vurguluyor.

    YanıtlaSil
  2. Yeni internet yasa düzenlemesi meclisten geçti. En korkutucu noktalardan biri ise internet sağlayıcıların tam 2 sene boyunca herkesin kaydını tutacağı. Her zaman iki senelik bir geçmişiniz kayıt altında olacak. Biri kişisel hakların ihlali mi dedi? Yasa kişisel hakların ihlal edildiği durumlar için değiştirildi; ama milyonların kişisel haklarını ihlal ediyor...

    YanıtlaSil
  3. Jailbreak ile istediğinizi kaldırabilirsiniz ve istediğinizi kurabilirsiniz. Apple bu yetkiyi kullanıcılarına vermiyor. Zaten sadece Apple değil tüm cep üreticileri böyle bir yetkiyi vermiyor. Jailbreak’li bir cep garanti kapsamı dışında sayılıyor. Apple’dan gelen açıklamada artık jailbreak yapılacak bir açığın kalmadığı belirtiliyor...

    YanıtlaSil
  4. Apple’ın büyük değişiklikler yaparak piyasaya sürdüğü telefonu iPhone 4’ün yeni iPone’ların çıkmasıyla üretimi durdurulmuştu. Ancak gelen haberlere göre iPhone 4’ün üretimi Ocak 2014 itibariyle yeniden başladı.

    YanıtlaSil

 
tic
Top