0
Teknoloji devi Sony, son zamanlarda çok zor durumda. Mali bir kriz içine giren Sony, zarar ediyor. Bu durumda kurtulmak için bir çok önlem planlayan Sony, bir çok kişiyi de işten çıkartacak. Kötü gidişin sebebi olarak ise bilgisayar satışları gösteriliyor. Bu nedenle Sony’nin yapacağı ilk eylemlerden bir tanesi, Vaio markasını satmak olacak.

Vaio satılıyor

Sony ile özdeşleşen Vaio markası satılıyor. Sony bilgisayar kısmını satmayı planlıyor. Japan Industrial Partners, Vaio’yu alacak olan şirket. Telefon ve tablet piyasasındaki inanılmaz artış, bilgisayar satışlarını kötü etkiliyor. Çok uzun zamandır bu durum tahmin ediliyordu. Tablet ve telefonların bilgisayar sektörünü çok etkileyeceği söyleniyordu; fakat ilk pes edenlerden birinin Sony olacağını hiç tahmin etmemiştik.

Sony zarar ediyor

Sony, hedeflerini bir türlü tutturamıyor. Geçtiğimiz sene koyduğu hedeften oldukça sapan Sony, birkaç ay sonra açıklanacak rakamlarda 1.1 milyar dolar zarar edeceğini öngördü. Oysa Sony’nin tahminleri bu sene 294 milyon dolar kar olarak açıklanmıştı.

Akıllı telefon kısmı da satılabilir

Sony’nin bu mali krizden 5 bin kişiyi işten çıkartarak çıkmaya çalışacağı da söylenenler arasında. Bununla birlikte Sony’nin çok zorda kalması durumunda akıllı telefon piyasasından da çekileceği dedikoduları yayılıyor. Sony ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz.

vaio satılıyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top