9
Sizlere daha önce freedom uygulamasını tanıtmıştık. Freedom’un neler yapabildiğini, elinden nelerin geldiğini ve sizlere ne gibi faydaları dokunabileceğini anlatmıştık. O yazımıza vereceğimiz bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 


Freedom uygulamasının faydaları çok, ancak zararı da birçok faydasını gölgelemeye yetiyor. Freedom ile Google Play’den bedava oyun için para, özellik ve bunun gibi şeyler alabilirsiniz. Ancak bu yasa dışı olduğu için Google Play kısa zamanda sizi tespit ediyor. Sizi tespit ettiği zaman oyununuza satın aldığınız özellikleri silmiyor. Telefonunuzun Google Play’e erişimini engelliyor. Bundan böyle Google Play’den herhangi bir uygulama indiremiyorsunuz. Daha önce başınıza gelmiştir. Google Play’e girdiğiniz zaman bağlantı hatası diye bir hata karşınıza çıkar. Ancak Telefonunuzun internet bağlantısı da vardır. Hatanın nerede olduğunu çözemezsiniz. Bu gibi durumlarda ya freedom ve onun gibi uygulamaları kullanmışsınızdır ya da Proxy ayarlarınız yoktur. 


Freedom ve onun gibi uygulamaları kullanırsanız telefonunuzu kaybedebilirsiniz. Telefona reset atmak size yardımcı olmuyor. İstediğiniz kadar sıfırlayın ya da hard reset atın. Fayda etmez. Bu nedenle hiç bulaşmamanızı tavsiye ederim. Tek çözüm yolu şudur. Telefonunuzun stock romunu internetten indireceksiniz. İnternetten indirdiğiniz gibi cihazınıza rom atacaksınız. Rom atma yolunu da bu bağlantımızda GM Discovery cihaz üzerinden göstermiştik. Diğer cihazlarda da farklı bir yöntem yok. Aynı işlemleri farklı bir cihazda da uygulayabilirsiniz. Cihazınıza format atmak istiyorsanız bu bağlantıdan nasıl format atacağınızı görebilirsiniz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Arkadaş hosts diye pir şey var onu silin google olay tekrar geliyor ben denedfim oldu:-) ,o dosya/sistem belegi /etc de bulabilrtisiniz ve fredoom gereksiz değilse de tane killer daha güvenilir o nu indrin , bence:-)

    YanıtlaSil
  2. ole bisi yok freedom u kaldirip yukleyin veya yeni bi surum yukleyin bana cok oldu

    YanıtlaSil
  3. İbrahim tam ben dicektim sen demişsin

    YanıtlaSil
  4. Freedom faturaya yansirmi acaba asmayan pketlre

    YanıtlaSil
  5. freedoomu bende kullanıyorum güzel bir uygulama tavsiye ederim faturayıda etkilediği pek söylenemez

    YanıtlaSil
  6. aradığımı buldum en sonunda paylaşım için tşkler
    http://www.seslikilit.com/

    YanıtlaSil
  7. Onun cozumu var kardesim biz turkuz . :) googleden root explorer indir. System > ect klasorune gir. Ordan beyaz bi host dosyasi goreceksin onu sil. İste bu kadar .

    YanıtlaSil
  8. ha ha ha cok guldum :-) :-) :-) :-) :-) :-)

    play store ıle alakası yok durumun freedom host dosyası ıle oynuyor freedomu durdurmadan kaldırırsanız olur.mk

    YanıtlaSil
  9. Bir şey soracağım . Ben freedomu açtığımda telefon restart atıyor. Sebebi ne olabilir?

    YanıtlaSil

 
tic
Top