1
İlginizi çekeceğini düşündüğüm önemli bir haberi sizlerle paylaşmak istedim. Hemen haberin detaylarını verelim ki yazının devamında neye değindiğimizi bilin. Kanadalı bir psikoloğun araştırmasına göre video oyunları oynayan kişiler rüyalarını kontrol edip şekillendirebiliyor. Psikolog, rüyalarla oyunlar arasında bir benzerlik kurarak, ikisinin de değiştirilmiş gerçeklik olduğunu söylüyor. Hardcore oyuncuların ( oyuna uzun süre zaman ayıran, oyuna hakim kişi) oyunlardan zamanla elde ettikleri birikimleri rüyalarında ortaya çıkarabildiklerini ve rüyaları, diğer kişilere nazaran kontrol edebildiklerini vurguluyor.

Ülkemizde video oyunları

Son zamanlarda, ülkemiz için video oyunları piyasasında önemli gelişmeler yaşanıyor. İnternet kafelerin e-spor yapılacak nezih mekanlara dönüştürülme çabasının yanında, düzenlenen turnuavalar ve oluşturulan oyuncu gurplarıyla birlikte, devlet eliyle oyun hesaplarında güvenliğin sağlanmaya çalışılması gözlerimi yaşartıyor. Bunlardan bahsediyorum çünkü, konu aldığımız haber bizi, çok fazla oyuncuya sahip olduğumuz için ilgilendiriyor.

Hardcore oyuncularda rüya kontrolü

Türkiye'de oyuncu kitlesi her geçen gün artıyor. Oyun şirketlerinin çoğu için Türkçe gerekli bir dil haline geldi. Bu nedenle bu haber belki bizi ilgilendiriyor. Ntvmsnbc 'de yayınlanan haberde bir cümle çokhoşuma gittiği için paylaşıyorum; Elinizde çok iyi kullandığınız bir silahla düşmanın peşine düşmüşsünüz, kulağınızın yanından geçen merminin vızıltısıyla irkiliyor ve hemen siper alıyorsunuz, akabinde yerde koca bir gölge görüyor ve yukarı bakıyorsunuz. Devasa bir ejderha sizi pençelerinin arasına almaya çalışıyor. Bütün mermilerinizi ejderhanın üstüne boşaltırken, püskürdüğü alevlerden kaçmaya “dodge” yapmaya çalışıyorsunuz. Böyle bir rüya görüyorsanız hardcore bir oyuncusunuz.

Rüyada bilinçli mücadele ediyoruz

Kanadalı psikoloğun Dreaming dergisinde yayınlanan araştırması, oyuncuların bu tür rüyalarını kontrol edebildiğini söylüyor. Bir çok kişi uçurumdan düşerken uyanıyor; ama oyuncu denilen kesim, düşerken çevreye tutunarak alacağı hasarı düşürmeye çalışıyor. Hardcore denilen oyuncuların, rüya gördüklerinde bunun bir rüya olduklarının farkına vardıkları ve rüyalarını bilerek şekillendirebildikleri ortaya konuyor. Rüyada karşılaştığı zorluklarla mücadele eden hardcore oyuncuların zaman içinde rüyalarını daha da geliştirebileceği araştırmanın diğer konusu. Araştırmacıların fikir yütürmeye çalıştığı bir diğer konu ise bu aşamadan sonra mobil cihazların ve mobil oyunların insanlar üzerinde ne gibi etkileri olacağı...

oyuncular rüyalarını kontrol edebiliyor

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Kanadalı bir psikolog hardcore oyuncuların rüyalarını kontrol edebildiği, herkesin uyandığı yerde uyanmadığı ve rüyadaki güçlüklerle bir oyun gibi mücadele ettiğini araştırmalarına yansıttı. Araştırması Dreaming dergisinde yayınlandı...

    YanıtlaSil

 
tic
Top