1
Teknoloji devi Samsung Android cep pazarında zirve yapmış durumda. Her yıl da kendini muhteşem geliştirerek pazardaki liderliğini devam ettiriyor. Önümüzdeki yıllarda da liderliğini 4K ekranla devam ettirmeyi düşünüyor. Detaylar haberimizde. 

Galaxy S5'te 4K ekran kullanılacak

Bildiğiniz gibi 4K ekran ilk olarak televizyonlarda kullanılmaya başlandı. Bizlere mükemmeli sunduğu için de maliyeti biraz yüksek. Bu nedenle Samsung hemen bu özelliği kullanmıyor. İlerleyen zamanlarda bu özelliği kullanacak. Örneğin Samsung Galaxy S5’te ya da S6’da bu özelliği kullanmayı planlıyor. Hatta bunu belirten bir yol haritası bile yayınladı. Yol haritasında ne tür ekranları ne zaman kullanacağını açıkça ifade ediyor. Yol haritasına göre Samsung Galaxy S5'te 2560 x 1440 (WQHD) çözünürlüğünde bir AMOLED ekran kullanılacak. 2015 yılında piyasaya sürülecek olan Galaxy S6’da ise 4K (UHD) çözünürlüklü bir ekran kullanılacak. 

Samsung Yol Haritası

Ayrıca 64 bit mimarili Exynos işlemciler de kullanılacak! 

İlerleyen zamanlarda Samsung’un telefonları küçük birer canavar olacak. Apple iPhone 5S’te 64 bit mimarili işlemciyi kullandı. Samsung da Apple’dan sonra bu tür işlemcilere cihazlarında yer verecek. Bu haberlerden yola çıkarak Samsung’un Galaxy S5 modelinde 64 bit mimarili işlemciye yer vereceğini anlamak zor değildir.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Samsung'un ekranlarıyla ilgili çok önemli bir iddia...

    YanıtlaSil

 
tic
Top