0
Uzun zamandır, tablet satışlarının, laptop ve diğer taşınabilir bilgisayar satışlarını geçtiğini biliyoruz. Son zamanlarda ise fark ciddi miktarda artmaya başladı. Bunun iki türlü önemi var; birincisi ürünler değişecek, ikincisi taşınabilir bilgisayarlar daha da ucuzlamaya devam edecek.

Piyasayı takip ediyorsanız, özellikle ucuz tabletlerin de çıkmasıyla diz üstü bilgisayarların inanılmaz derecede ucuzladığını görebilirsiniz. Bu oranın neredeyse yarı yarıya olduğunu bile söyleyebiliriz. IDC'nin açıkladığına göre 2015'te bizi ciddi farklar bekliyor. Birkaç yıl içinde tablet ve bilgisayar satışlarındaki fark uçurum boyutu kazanacak.

tablet satislari laptop satislarini gecti

Akıllı telefon zaten büyük bir farkla liderliğini sürdürüyor. Hem tablet hem akıllı telefon nedeniyle yüksek performanslı laptoplar bile uygun fiyata alıcı bulabiliyor. Tablet satışlarının artması, daha doğrusu genel olarak insanların daha küçük bilgisayarlara yönelmesi, özellikle laptoplarda kalitenin ve performans düzeyinin artmasına neden oluyor. Son zamanlarda oyun oynanabilecek düzeyde laptopların gerçekten uygun fiyattan satılması tablet ve akıllı telefonların bir mucizesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top