0
Blackberry'nin en popüler uygulamalarından biri olan anlık mesajlaşma uygulaması BBM'in geçtiğimiz Mayıs ayında IOS ve Android versiyonlarının duyurulduğunu biliyoruz. Hatta daha detaylı bir haberden bahsedecek olursak, Android için bir demo göründüğünüde biliyoruz. Şimdi BBM'in başka platformlara gelmesi konusunda daha kesin ve önemli bilgiler var.

Daha önce BBM'in başka mobil platformlara çıkacağı tarih konusunda herhangi bir bilgi paylaşılmamıştı. İşin sonuna geldikçe bilgilerde ortaya çıkmaya başladı. Android için tam bir bilgi olmasada IOS için kesin bir açıklama Blackberry yetkililerinden geldi. Twitter'dan yapılan açıklamaya göre BBM için iki hafta kadar önce App Store'a başvuru yapılmış. Uygulamanın IOS versiyonunun çok yakın bir zaman içinde yayınlanması bekleniyor.


Bildiğiniz üzere BBM sadece Blackberry cihazlar arasında anlık mesajlaşma sağlıyordu. Diğer platformlardaki rakipleri ise aynı uygulamayı kullanan bütün cihazlarla hatta bazı uygulamalar bilgisayarlarla bile mesajlaşmayı sağlıyor. Örneğin Whatsapp'ı ya da Viber'i bilgisayarınıza kurup mobil cihazlarla sohbet edebilir, hatta ve hatta Viber ile bilgisayardan mobil cihazlarla sesli görüşme yapabilirsiniz. Böyle rakipler arasında BBM'in IOS ve Android platformlarında ne kadar başarı elde edeceğini çok merak ediyoruz.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top