0
Rusya merkezli, bir çok kişi tarafından kullanılan, son zamanlarda ülkemizde yaptığı yenilikler ve çeşitli hizmetlerini Türkçeye çevirmesiyle bilinen, aynı zamanda ülkemizde de çok sayıda insan tarafından kullanılan Yandex arama motorunun Haberler hizmetinin tasarımı modernleştirildi. Haber okumanın en kısa ve zahmetsiz yollarından biri Google veya Yandex üzerinden Haberler hizmetini kullanarak okumaktır. Bu hizmetlerde bir sürü kategoriyi bulabilir ve istediğiniz, en güncel haberleri okuyabilirsiniz. Yandex, çok kullanılan bu servisi, Haberler için tasarımı değiştirdi.


Yandex Haberler servisinin yeni tasarımının çok şık olduğunu söylemekte fayda var. Haberleri kategoriler bir web sitesi tarzıyla sunmaya başlamış gibi görünüyor.
şeklinde sunarken haberleri bir liste şeklinde değil tıpkı

Bu modern tasarımda en çok dikkatimizi çeken yer elbette kategorilerin yer aldığı üst menü oldu. Daha önce kullanılan menünün cidden çağ dışı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Daha önce bir kategoriye girdiğinizde görselsiz en fazla iki sekme görünürken Yandex Haberler şu an en az 3 sekem olarak karşımızda. Her haberde görsel görünmeside ayrıca önemli.

Yandex Haberlerde önceden olduğu gibi bir habere tıkladığınızda o haberle ilgili farklı kaynakların içerikleri gösteriliyor. Yine bu sayfada kullanışlı görünüyor. Bu sayfadaki en sağ sekme kategorinin diğer haberlerini verirken ortadaki sekme her zamanki gibi Yandex'in bir reklamını gösteriyor. En sol sekme ise aynı haberin farklı kaynaklardan sonuçlarını bize veriyor. Bununla birlikte haberle ilgili görsel ve videolar bu sayfaya eklenmiş görünüyor.


Yandex kullananlardansanız Yandex Haberlerdeki bu değişikliği seveceksiniz.

İlgili - Yandex Haberler

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top