2
Android işletim sistemli cihazlarda bu güne kadar en çok yaşanan problemlerden ve en çok şikayet edilen problemlerden biri elbette pil ömrüdür. Bildiğiniz gibi günümüz teknolojisinde bu soruna hala bir çare bulunabilmiş değil. Doğruyu söylemek gerekirse çare var ama farklı alanlardan yan etkileri olduğundan Hiçbir telefon üreticisi güçlü bir batarya ile telefonlarını güçlendirmek istemiyor.


Çinli Ding Xuan 5000mAh bir pil üreteceğini ve bunu yeni Android işletim sistemli akıllı telefonunda kullanacağını duyurdu. Bu güne kadar yapılması beklenmeyen şeyi yapacak. Aslına bakarsanız tercih meselesi diyebiliriz. Düşünün biri var telefonu şık, zarif ve hafif olduğu için alır, kullanır; ama biri var gerçekten ihtiyacı olduğunda yanında bulunması ve çalışır halde olması için onu alacak kullanacak. İşte şimdiki akıllı telefonlarımız maalesef buna uygun değil. Çünkü gün içinde şarjları bitebiliyor.

Ding Xuan şirketinden yapılan açıklamalara göre telefon 4.5” ekrana sahip olacak. Telefon görsellerinden anlaşılacağı üzere kalın görünüyor. Bununla birlikte piliyle doğru orantılı olarak ağır olması bekleniyor. Fakat şunu belirtmekte fayda var 5000mAh pili ile gerçekten enerji performansının çok yüksek olacağınnı söylemek lazım. Günümüzde en kaliteli telefonlarda kullanılan ve gerçekten iyi performans alınan piller 2300mAh'tan yukarı çıkmadığı göz önüne alınırsa sırf pilinden dolayı gerçekten popüler olmasını beklediğimiz bir Android işletim sistemli telefonun ortaya çıkması muhtemel.

Yorum Gönder

  1. türkiye de bulabilir miyiz ki acaba?

    YanıtlaSil
  2. Daha sadece alınmış bir karar var piyasaya çıkması için. Piyasaya çıkaağı zaman mutlaka haber yapılır ve evet Türkiye'den de alınabileceğini düşünüyoruz. Zaten fiyat olarak çok yüksek bir şey çıkacağını düşünmüyoruz. Bu açıdan gümrükte sorun olmayacaktır. Sonuç olarak yurtdışından bile satın alınabilir.

    YanıtlaSil

 
tic
Top