0

Apple, iRaido Twitter We Are Hunted işte yeni projeler. İlk önce Twitterdan bahsedelim. Henüz resmi bir açıklama gelmedi ama music.twitter.com adresine baktığınızda müzikle ilgili büyük gelişmelerin yaşanacağını anlayabiliyorsunuz. Kısa zaman önce We are Hunted isimli müzik arama sitesini satın alan Twitter müzikle ilgili bir projesyi hayata geçirmeyi planlıyor. Siteye girdiğinizde yakında diye bir uyarı bizi karşılıyor.

Hatırlarsınız yakın zaman önce Twitter Tweetlere video gömme özelliğini kullanıma sunluştu. Bu satın alma ile Tweetlere müzik ekleme işlevini de uygulamaya sokabilir ki çok doğru bir hamle yapmış olur. Her geçen gün daha popüler hale gelen Twitter bu tip mantıklı adımlarla daha iyi yerlere gelecektir.


Twitter’dan gelen bu haberle birlikte Apple tarafından da aynı haberler olduğunu söylemek gerek. Son zamanlarda online müzik dinleme ve satın alma rakamlarının artması bu sektördeki şirketleri de canlandırdı. Apple’ın bu güne kadar kendine özel bir radyo uygulamasının olmaması kullanıcılarda bir eksiklik hissettirdi mi bilmiyoruz ama Apple yakında bu duruma son verecek. Şu an için plak şirketleriyle anlaşan Apple yakın zaman içinde iRadio isimli projesini hayata geçirecek.

iRadio uygulaması 100 şarkı için 6 cent ücret talep edecek. Dinlediğiniz şarkılar için telefonunuzda boş alan olmasına gerek yok. Kendiniz için oluşturacağınız arşivden şarkıyı tekrar dinleyebileceksiniz. Çeşitli söylentilere göre iRadio IOS 7 ile birlikte sunulacak.

Bu yazı www.10line.net adresinde yayınlanmıştır.

Yorum Gönder

 
tic
Top