3
Ucuz cihazların önem kazandığı günümüzde her firma hem ucuz, hem de performans bakımından yüksek olabilecek bir cihaz üretmeye çalışıyor. Tabi bunların yanında aynı zamanda cihazın sevilen özellikleri barındırması gerekiyor. Örneğin şu an akılı telefonlar piyasayı ele geçirmiş durumda ve giderek daha da çok alanı ele geçiriyorlar. Bu nedenle de İntel de bu cihazlara benzer bir cihaz yapmaya karar verdi! 


İntel’in yeni cihazı çok ilgi göreceğe benziyor. Günümüzde teknoloji piyasasında en çok akıllı telefon, tablet vs. ilgi görüyor. Ancak insanlar bilgisayarlardan da vaz geçemiyor. İntel de bunu bildiği için hem akıllı telefonun yapabildiklerini, hem de bilgisayar gibi olan bir cihaz üretmeye karar verdi. Bu cihaz hem Android işletim sistemine sahip olacak, hem de diz üstü bilgisayar görünümünde olacak. Yani iki türlü cihazdan da vaz geçmek zorunda kalmayacaksınız. 

İntel’in üreteceği bu Android laptop 200 dolar civarında bir fiyata satılacak. Türkiye’ye geldiği zaman tabi ki fiyatı bir anda fırlayacak. Buna şaşırmayın. Dünyada aklınıza ne gelirse en pahalısını biz kullanıyoruz. Bu nedenle bu cihazı da diğer ülkelerden daha ucuza kullanamayacağız. 

Cihaz İntel’in Atom işlemcisi ve Android işletim sistemi ile birlikte çalışacak. Bu da Android bir cihazda uçuracak hız demek oluyor. Bu nedenle hızlı bir Android işletim sistemine hazırlıklar yapmalısınız.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

  1. Ervanur Çakır2 Mayıs 2013 15:27

    İlerleyen zamanlar masaüstü bilgisayarlar tarihe karışacak. Piyasa da sadece laptop modelleri sergilenecek gibi geliyor bana...

    YanıtlaSil
  2. yazılım ve oyun sektörü oldukça masaüstü bitmez.

    YanıtlaSil
  3. Ne kadar kasarsanız kasın, tablet hakim olacak piyasaya, kim ne derse desin.

    YanıtlaSil

 
tic
Top