0

Teknolojik cihazların birbirleriyle karşılaştırılması çok normal diyebiliriz. Zira kullanıcılar bu karşılaştırmalar sayesinde hangisini lacaklarına karar verebiliyor. Son zamanlarda bu karşılaştırmalar rayından çıkmış başka kriterler göz önüne alınarak yapılmış durumda. Şimdide bir araştırma ile Apple'ın Samsung'u hangi konuda geçtiğini göreceksiniz.


Yakın zaman önce yapılan incelemeler sonucu iPhone 5 tanıtımının Samsung Galaxy SIV tanıtımından daha çok izlendiği ortaya çıkmıştı. Biliyorsunuz telefon üreticileri bu tür etkinlikleri internetten canlı olarak kullanıcılarla buluşturuyor. Dünyanın her yerinden meraklıların olduğunu unutmamak lazım. Bu açıdan online canlı yayın çok önemli. Bu konuyla ilgili yapılan araştırmalar sonucu iPhone 5 tanıtımı Galaxy S4 tanıtımına göre kat kat daha fazla kişi tarafından izlenerek Galaxy SIV'e fark atmış durumda.

Bu araştırmadan sonra şimde de tanıtım günü Tweetleri ölçülmüş. Investing Analytics'in hazırladığı rapor iPhone 5'in tanıtıldığı gün Galaxy S4'ün tanıtıldığı güne nazaran daha çok Tweet atılmış yani araştırma tanıtım gününde iPhone 5'ten daha çok bahsedildiğine vurgu yapıyor. Burdan insanlara verilmek istenen sonuç her zaman iPhone'un daha çok ilgi çektiği ve daha çok merak edildiği. Fakat bu tür araştırmaları önemsememenizi her iki tanıtımı da izlemenizi tavsiye ediyoruz her zaman. Hangisini beğenirseniz elbette onu alacaksınız. Bunlar sadece şirketlerin rekabetlerini farklı yönlere taşıdıklarına işaret eden reklamlar diyebiliriz. Her ne kadar rapor doğru olsa bile bu bilginin habere konu olması çok gereksiz olduğundan sadece reklam için yapılabileceği akıllara geliyor. Sonuçta gerçek popülerliği satış rakamları belirliyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top