0

Apple'ın CEO'su Tim Cook son zamanlarda ilginç davalarla uğraşıyor. Şirketin hisse sahiplerinden birinin Tim Cook için şirketin parasını israf ediyor ve şirketin değerini düşürüyor diyerek onu dava etmesine ateş püskürdü. Tim Cook davacı hisse sahibi için parasını böyle davalar yerine daha iyi yerlere harcamalı şeklinde tavsiyelerde bulundu.

Davacı hisse sahibi Apple'ın depresyon dönemi bir zihniyete sahip olduğunu iddia edince Tim Cook aşırı tepki gösterdi. Tim Cook hissedarlar için yaşanan iyi gelişmelerin bu şekilde tepki görmesini anlayamadığını vurgularken herkesin bu davalara değil parasını daha değerli amaçlar uğruna harcamaları gerektiğini vurguladı.



Yatırımcıların her zaman fikirlerini ön planda tuttuklarını ve değerlendirdiklerini söyleyen Apple'ın CEO'su Tim Cook etkin yatırım yapılmadığı eleştirilerine ise “Depresyon dönemi zihniyeti içinde değiliz... Bu durumda olan bir şirket nasıl bu kadar çok iş başarabilirdi? “ şeklinde cevap verdi. Her yıl düzenlenen hissedarlar konferansınında bu gelişmeler ışığında 27 Şubat 2013'te yapılacağını bildirmekte fayda var.



İlk Mağaza Türkiye'ye

Bu açıklamaların ardından Tim Cook yeni mağaza açılacak 13 yabancı ülkeden ilk mağazayı Türkiye'ye açmayı planladıklarını söylerken Türkiye pazarını en etkin şekilde kullanmak istediklerine vurgu yaptı. Ayrıca Apple uzun süredir İstanbul'da perakende operasyonları için eleman arıyor. Bu gelişmeler ışığında Apple'ın ülkemize büyük yatırımlar yapacağını söylemek yanlış olmaz. Apple ile ilgili gelişmeleri takip ediyoruz.

Yorum Gönder

 
tic
Top