0

PS4 daha yeni tanıtıldı ama hem merak edenleri hem de sektör takipöilerini üzen ilginç bir olay yaşandı. Bir cihaz tanıtımında ilk defa cihazın kendisini göremedik. Bu durum hem biraz garip oldu hem de biraz tepki gördü. Fakat Sony Worldwide Studios Başkanı Shuhei Yoshida duruma açıklık getirerek oyun severleri sakinleştirdi.

PS4 tanıtımında cihazı göremedik ama oyunculara yeterli gelecek çok önemli yenilikler gördük. PlayStation Meeting 2013 'te PlayStation Cloud -Gaikai- ve DualShock 4 ile ilgili geniş çaplı açıklamalar yapıldı. Bu tanıtım oyunculara ne kadar yeterli gelsede cihazı göremedikleri için toplantı biraz eksik kaldı.

Sony Worldwide Studios Başkanı Shuhei Yoshida ortamın gerginliğini almak için konsolu neden göremedik sorusuna “Umrunuzda mı?” şeklinde cevap verdi. Daha sonra PS4'ün neden gösterilmediğine açıklık getiren Shuhei Yoshida, toplantı öncesi konuyla ilgili çok önemli tartışmalar yaptıklarını ve bu şekilde karar kıldıklarını söyledi. PlayStation Cloud -Gaikai- ve DualShock 4'ün kesinlikle tanıtılması gerektiğini düşündüklerini belirten Shuhei Yoshida eğer cihazı tanıtsaydık birşeyler geri planda kalırdı ve toplantıdan istediğimiz verimi alamazdık şeklinde yorum yaptı. Bunun yanında insanların eğer görselerdi konsol çıkana kadar konsoldan sıkılabileceklerini düşündüklerini ekleyen yetkili bu sözleriyle ilginç önlemler aldıklarını kabul etmiş oldu.

Sony bir çok kişiye ve teknoloji sitelerine göre Playstation 4'ü E3 2013 etkinlerinde tanıtacak. Bu tarihte Microsoft'un Durango kod adlı projesini duyurması söz konusu olabilir. O halde diyebiliriz ki Sony konsol sektöründe taktiksel bir savaş veriyor. İlk adımı asla atmak istemiyor. İlk önce rakibinin hamlesini görmek ve ona göre daha ilgi çekici gelişmelerle oyun severlerin karşısına çıkmak istiyor. Gelişmeleri bizimle takip edin...  

Yorum Gönder

 
tic
Top