0
Tablet pazarında ucuz tablet kapışması başladı. Hem de öyle dandik markalardan değil. Ünlü markalar pazardaki paylarını arttırabilmek için piyasaya ucuz tablet sürüyor. Bu tablet satışlarını oldukça etkileyecek. Aynı zamanda bu davranış dandik markaları pazardan silecek. 
Piyasaya ilk olarak giren ucuz tablet Google'ın Nexus'u oldu. 199 dolar bir fiyat biçilen Google Nexus oldukça ucuz sayılabilecek bir fiyat ile bizlere sunuluyor. Bunu teknolojiden anlamayan biri bile bir kere tablete, bir kere de fiyata bakınca anlayabilir. Nexus tabletin ardından daha ucuz tabletker de geldi. Amazon Kindle bunlardan bir tanesi. Bunun yanında BlackBerry Playbook, Microsoft Windows 8ve farklı Android tabletler Nexus ile beraber gelen ucuz tabletler. 

Apple tablet pazarında durum böyle olunca yerini koruma babında İpad Mini'nin tanıtımını 17 Ekimde yapacağını açıkladı. Şimdiki tablet pazarında fiyatlar oldukça azaltıldı. Herkez dünyanın en ucuz tableti kategorisine uydurmaya çalıştığı tabletlerini yarıştırıyor. Apple, İpad Mini'nin fiyatını 300 dolar olarak ayarladı. Apple'ın şimdi neden büyük tabletlerden vaz geçtiğini daha iyi anlamışızdır. Normalde büyük tablet üretiyordu. Ama baktı ki fiyatlar rakipler tarfından düşürülüyor o da bunu yapmak zorunda kaldı. Ne de olsa kocaman tableti 300 dolara vermezdi. Bu şirketi büyük zarara sürükler. 
Tablet pazarının kızışması ile kıyasıya mücadele eden teknoloji şirketleri tabletler için Wİ-Fİ bağlantısını ve 3G desteğini düşündüler. Bu ikisi mutlaka olacak. Çünkü bu özellikler müşteriler tarafından en çok istenen özellikler. Öyleleri var ki istediği bir özellik cihazda yok diye satın almaktan vaz geçiyor.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top