1
Bilgisayarlar bizim günlük hayatımıza girmiş teknolojik aletlerdir. Her türlü işimizde onlara yer veririz. Kullanmadığımız zaman artık yok gibidir. Bu nedenle onların hızlı olması bizim de günlük işlerimizde hızlı olmamıza yardımcı olur. Bu nedenle bilgisayarınızı bir nebze de olsa hızlandıracak bir sırrı size açıklayacağım. 
Bilgisayarımız açılırken bazı programları başlatır. Bu programlar ne kadar çok olursa bilgisayarınızın açılma süresi o kadar uzun sürer. Bu programlardan bir kısmı gerekli bir kısmı da gereksizdir. Biz bilgisayarımızım hızlı açılmasını önleyen programları sadece işimiz olduğunda kullanacağız ki bilgisayarımız açılırken daha hızlı açılsın. Nasıl olsa o programlara açılırken gerek duymuyoruz. Bu programlardan yoğun olarak kullanılanlardan iki tane örnek vereceğim. Windows Live Messenger. Bu program bilgisayar açılırken açılır. Hâlbuki o kadar da gerekli değildir. Yani bilgisayarın açılışına gerekli değildir. Bu nedenle MSN’in ayarlarına girip Windows başlarken başla tikinden işareti kaldıracağız ki bilgisayar açılırken başlamasın. Bilgisayardan bir yük kalkmış olsun. Bunun yanında yoğun olarak kullanılan Bit Torrent programı var. Bu program da genelde bilgisayar açıldığında başlar. Bu nedenle MSN’e yaptığımız ayarı ona da yapıyoruz. 
Bunları yaptığınız zaman bilgisayardan yük kalkacak. Sadece bu programlara değil. Bilgisayarınızda bu tip çalışan programlar varsa onlara da aynısını yapın ki bilgisayarınız daha hızlı açılsın.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

  1. her bilgisayarın hızı farklı artık notebook lar daha hızlı açılıyor

    YanıtlaSil

 
tic
Top