0
Android işletim sistemi dünyanın en çok kullanılan işletim sistemidir. Bu nedenle bütün kötü yazılımlar Android için yapılıyor. Adeta daha yaygın olması suçmuş gibi her türlü şey ona bulaşıyor. Bu nedenle Andoid cihazları korumak için bir sürü önlem alınmaya çalışıyor. Haklılar da. Virüs bir kere bulaşsın size kötü zarar veriyor. 
Bir trojanın konuşmalarınızı kaydedip amr modunda internette yayınlayabileceğini biliyor muydunuz? Bunun yanında bir trojan telefonunuzun seri numarasını çalıyor ve başka telefona geçiriyor. Sizin telefonunuz kullanılmaz hale geliyor. Durum böyle olunca aldığınız Android telefon çöpe gidiyor. 

Androidler uygulamalarıyla meşhur telefonlardır. Uygulamayı telefonunuza kurarken sizden onay ister. Bir şeylere evet diyerek geçmeniz gerekiyor. Ancak o sırada neye onay veriyorsunuz? İşte o verdiğiniz onaylar virüslerin ulaşım sağlaması için isteniyor. Her şeye izin vermemeliyiz ki telefonumuz tehlikeye girmesin. 

İndirdiğiniz uygulamaların yorumlarına bakın. Böylece yapılan yorumlardan yola çıkarak uygulama zararlı ise indirmezsiniz. 
Cinsel içerikli uygulamaları indirmeyin. Çünkü o uygulamalar daha çok virüs içeriyor. Daha çok derken o tip uygulamaların virüslü olma ihtimali daha yüksek. 

Android cebinize bir virüs programı kurun. Android için bir sürü virüs programı var. Çünkü Android’e karşı bir sürü virüs tehdidi var. Bu nedenle bir virüs programı sizin için bir ön uyarı sistemi olacaktır. 

Bu tip kriterlere dikkat ederseniz cebinize kolaay kolay virüs bulaşamaz.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top