0
Artık format atma işlemleri CD’den değil de flash diskten yapılıyor. Eskiden hep CD kullanılırdı. Ancak geliştirilen çeşitli programlardan sonra daha kolay bir yol olan flash diskten format atma işlemine geçildi. Tabi hala CD’den atanlar da vardır. Ancak yavaş yavaş onlar da flash diske kayıyor. Windows 7’ye nasıl flash diskten format atıldığını bilirsiniz. Mutlaka bir yerden okumuşunuzdur. Windows 8’de aynı şekilde format atma işlemini yapmaya olanak tanıyacak. Nasıl olacağını anlatayım. 

Yapmanız gereken ilk şey Windows 8 iso dosyalarını indirmek. Bu linke tıklayarak indirin. Windows 8’i indirme işlemi bittikten sonra onu flash diske yazacak olan programı indirmeye geldi sıra. Windows 7’de bu işlem usb tool programıyla yapılıyordu. Ancak Windows 8’de farklı. Windows 8 için olan usb diske yazma programını indirmek için tıklayın. Bu program indikten sonra programın klasik kurulumunu yapın. Kurulum işlemi bitince karşınıza hangi işletim sistemini kuracağınız soran bir ekran gelecek. Sizin seçmeniz gereken indirdiğiniz Windows 8 iso dosyalarıdır. Onu seçin ve USB diske yazmaya başlasın. Unutmadan dosyaları yazacağınız disk en az 4 GB olmalı. 
Diskin içine yazma işlemi bittikten sonra bilgisayarımızı yeniden başlatıyoruz. Bilgisayar açılırken boot menüsüne giriş yapmamız gerekir. Bunu yapmak için de değişik tuşlardan yararlanırız. Bazı bilgisayarlarda F2’dir. Bazılarında F12, bazılarında Del ya da Esc olabilir. 

Boot menüsüne giriş yaptığımızda bilgisayarın başlama diskini harddisk değil de içine format dosyası yazdığımız USB disk yapıyoruz. Daha sonra “save and exıt” butonuna tıklıyoruz. Format başlamış oluyor. Bütün işlem bu kadar.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

 
tic
Top