2
Android işletim sistemli cepler birbirine bağlanarak süper bir bilgisayar oluşturuldu. Şu an kullandığımız masa üstü ve diz üstü bilgisayarlardan kat kat daha hızlı oldular ve bir sürü işi kolaylıkla başarabilen bilgisayarlar haline geldiler. Nasıl mı? 

Önceleri bilgisayarları birbirine bağlayarak işlem yapma hızlarını arttırmaya çalışmışlardı. Başarılı da oldular. Ne kadar bilgisayar bağlarsanız, o kadar hız bir tane bilgisayara ekleniyor. Kullanırken kat kat daha hızlı bir bilgisayar kullanıyorsunuz. Daha önce yapılan bu işlem şimdi de Android cep telefonlarında uygulandı. Almanya’da bulunan Braunschweig Teknik Üniversitesi araştırmacıları düşük işlemci gücüne sahip Android cep telefonlarını kablosuz ağ ile birbirine bağlayarak güçlerini birleştirdi. Bunu yaptıklarında her bir telefon ayrı ayrı saniyede 5.8 milyon işlem gerçekleştirebilecek kapasiteye çıktı. 6 adet telefon birbirine bağlandığına göre 26.2 milyon işlemi saniyede gerçekleştirebilecek seviyeye geldi. Korkunç bir işlemci hızı. 
Araştırmacılar şimdide bunu dışarıdaki vatandaşların telefonlarında uygulayabilmeleri için uğraşıyorlar. Dışarda toplu olarak telefonlarınızı güçlendirdiğinizi düşünün. Bu kadar hızlı işlem yapan telefonlarla bir site hacklemek bile mümkün.

http://www.10line.net sitesinde yayınlanmıştır...

Yorum Gönder

  1. sadece akıllı telefondamı oluyo bu ?

    YanıtlaSil
  2. Evet. Çünkü klasik telefonları birbirine bağlayacak bir Wİ-Fİ özeliği ya da başka bir bağlantı yok.

    YanıtlaSil

 
tic
Top