0

Apple ile Samsung'un arasındaki patent davaları asla durulmayacak gibi. Yakın zaman önce bir toplantıyla bir araya gelen iki şirketin ileri düzey yöneticileri anlaşmaya varamamış olacaklar ki davalar devam etmekte. Oysa o toplantıda patent davalarına bir son verilmesi konusunda karara varılması umut ediliyordu. Gelen son haberlere göre Apple Amerika'da Nexus telefonların satışına mahkeme kararı ile yasak getirtti. Sebep ise telif hakları ihlali...

Apple Samsung kavgası hiç bitmeyecek. Apple'ın mahkemeye verdiği Samsung cihazlarının sayısı 25'e yükseldi. Samsung elbette ki bu davalardan çok etkileniyor. Apple daha önce de Samsung'un tablet bilgisayar satışlarına yasak getirtmişti. Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olan Amerika'da böyle bir yasak tek bir telefon için olsa da Samsung'a büyük zarar verecektir.

Apple son zamanlarda da Samsung Galaxy S III için çalışmalara başladı. Onunda satışını yasaklamak için çeşitli açıklar bulmaya çalışıyor. Başarılı olacak mı göreceğiz. Bütün bu yaşananlara rağmen Apple Samsung'u hala geçebilmiş değil. Samsung pazarın 29.1 payına sahipken Apple'ın payı 24.2 'de kalıyor. Apple bu tür davalarla Samsung'un pazar payından biraz elde etmeye çalışıyor.

Yorum Gönder

 
tic
Top