0

Facebook’ta düzenlenen bir etkinlik HZ. Muhammed’in resimlerinin çizilmesini istiyordu. Etkinliğe katılanlar HZ Muhammed’in resimlerini çizip Facebook’ta yayınlamaya başlayınca Pakistan Hükümeti olaya el koydu. Facebook’a bir uyarı yapıp içeriğin kaldırılmasını talep eden Hükümet yetkilileri olumlu yanıt aldı. Facebook etkinliği sonlandırdı.

Twitter üzerinden etkinlik duyurularına da müdahale etmek isteyen Pakistan Hükümet yetkilileri, Facebook üzerinden yayınlanan etkinliğin linklerini ve herhangi bir bildiriyi Twitter üzerinden kaldırılması talebinde bulundu. Fakat istediği cevabı alamayınca çareyi hem ceza olarak hem de Pakistan’dan kimsenin erişememesi için Twitter’ı yasaklamakta buldu.


Etkinlik Facebook üzerinden hali hazırda kaldırıldığı için Twitter’dan etkinlik linkine tıklayanlar etkinliğe ulaşamadığı için Pakistan Hükümeti cezayı kısa tuttu. Şu an durum normal.

Bildiğiniz gibi HZ. Muhammed’in dünyanın hiçbir yerinde hiçbir resmi ya da onun nasıl göründüğünü gösterecek herhangi bir şey yoktur. Bunun sebebi ise özellikle Arap geleneklerinde var olan putperestliktir. HZ. Muhammed kendisi öldükten sonra Arapların eski geleneklerine yani putperestliğe dönmesinden korktuğu için resim, heykel gibi kendisini ve nasıl göründüğünü anlatan sanatsal şeylerden maalesef uzak durmak zorunda kalmıştır. HZ. Muhammed’in haklı korkusu, ölümünden sonra ona inananların eski alışkanlıklarından yola çıkarak Allah yerine onun heykel ya da resmine tapınmak isteyebilecekleridir. Bu yüzden Müslüman ülkemler HZ. Muhammed’i biçimlendiren şeylere karşı sürekli tepki göstermişlerdir.

Yorum Gönder

 
tic
Top