0
Microsoft'un çok övülen ve büyük patlama yapması beklenen işletim sistemi Windows 10 ile ilgili ilginç iddialar gelmeye devam ediyor. Windows 10'un Microsoft için son işletim sistemi olduğunu ve başka bir işletim sisteminin geliştirilmeyeceğini biliyor muydunuz? İddialar bu yönde peki bilgisayarlarımızın durumu ne olacak?

Endişe etmeyin, Windows 10 son işletim sistemi olacak ama sürekli güncellenmeye devam edecek. Yani Microsoft sağlam temel atacak ve sürekli üzerine çıkacak. Başka bir işletim sistemi olmayacak çünkü bu işletim sistemi bütün platformlar için sürekli güncellenecek. Düşünün ki Windows 7'nin üzerine Windows 8 güncellemesi geldi ve bunun için para ödemediniz. Microsoft'un planı bu yönde.

Microsoft bütün büyük küçük güncellemeleri veya işletim sisteminde meydana gelen önemli değişiklikleri ve yenilikleri bundan sonra ücretsiz sunmayı planlıyor. Bu duruma Apple'ın Mac OS için aynı planı uyguluyor olması nedendir diyebiliriz. Ama elbette Microsoft'un para kazanması da gerekli. Bu durumda aklımıza gelen ilk şey Office 360 benzeri bir sistem. Yani aylık ödemeli bir işletim sistemi. Konu daha önce tartışılmıştı.

Microsoft'un Windows 10 üzerine diğerlerine nazaran daha fazla düşmesinin sebebi ise Mac OS'un gelişiyor olması, SteamOS'un oyun dünyasını kasıp kavurması ChromeOS'un liderliğe oynayacak nitelikte olması da görülebilir.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top