0
Google'ın binlerce internet sitesini arama motoru sonuçlarından çıkardığı son zamanların en çok konuşulan internet olaylarından. Sebebi ise bir güvenlik açığı. Bir güvenlik yazılımı şirketine göre soaksoak isimli bir kötücül yazılım Wordpress tabanlı internet sitelerine RevSlider eklentisiyle kolayca sızabiliyor. Bu da o siteyi ziyaret edenleri tehlikeye sokuyor. Bu nedenle insanların bu soaksoak.ru isimli kötücül yazılımdan etkilenmemesi için Google, bu kötücülün bulaşmış olduğu Wordpress tabanlı sitelerini arama sonuçlarından kaldırdı. Sizin de bir Wordpress tabanlı internet siteniz var ve arama motoru istatistikleriniz kötüye mi gidiyor. O zaman detaylı güvenlik incelemesi yapın.

Sorun şu ki bir çok kişi revslider isimli eklentinin temalarında kulllanılıp kullanılmadığını bilmiyor. Zira bu eklenti tema yapılırken içine entegre edilmiş oluyor. Kullanırken haberiniz bile olmuyor. Soaksoak.ru isimli kötücül de bu eklentinin açığını kullanarak internet sitelerine koalyca sızabiliyor. Wordpress içindeki diğer dosyalara bulaşarak bütün siteyi etkiliyor.

Bu kötücülün bulaşmış olduğu bir Wordpress tabanlı siteye girdiğiniz zaman ise bilgisayarınıza çeşitli yazılımlar bulaşıyor. Bu yazılımlar da sizi istedikleri programları indirmeniz için yönlendiriyor. Durum kötü. Sizin de bu kötücülden etkilenen bir Wordpress tabanlı siteniz varsa Wordpress destek hattına durumu bildirip nasıl temizleyeceğiniz konusunda yardım alabilirsiniz.

Peki Google'a kendinizi nasıl affettireceksiniz? Google'ın sizi arama sonuçlarına tekrar dahil etmesi için botların sitenizi sürekli taraması ve sitenizde artık bir tehlike kalmadığını görmeleri gerekiyor. Bunun için sitenizi temizleyin ve sürekli taranması içinde Google Webmaster Araçlarını kullanın.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top