0
Bilgisayarınız son zamanlarda çok mu yavaşladı? Pcgen.exe isimli bir uygulama bilgisayarda arka planda çalışıyor mu? İşte bilgisayarınızı inanılmaz derecede yavaşlatan o uygulama istenmeyen bir yazılımdır. Bilgisayarınız hiç görmediğiniz kadar yavaşlar. Peki nedir bu zararlı?

Bitcoin ile ilişkili zararlı bir yazılımdır. Elbette istenmediği zaman. Yoksa işine yarayan kişiler kullanabilirler. Genelde ücretsiz programları kurduğunuz zaman bulaşır. Bir virüs değildir. Ama bir çok kişinin işine yaramadığı ve bu kişiler uygulamayı kendileri kurmadıkları halde bilgisayarlarına bulaşır. Bu durum pcgen.exe yi istenmeyen yazılımlar kategorisinde sokar. Virüs olmamakla birlikte bazı antivirüsler uygulamayı virüs olarak görmektedir. Bilgisayarınız çok yavaş ve siz Pcgen exe programının bilgisayarınıza kurulu olup olmadığından şüpheleniyorsanız Avira Antivirüsle taratabilirsiniz. Kendisi programı zararlı yazılım olarak bulacaktır.

Pcgen.exe programını ilk önce bilgisayarınızdan kaldırmalısınız. Dosyanın kurulu olduğu klasörü bularak uninstall uygulamasını kullanın. Kaldırma işleminden sonra yapmanız gereken herhangi ve güvenilir bir malware programıyla bilgisayarı taratmak. MalwareBytes bunun için en uygun programdır. Malwarebytes bilgisayarınızı tarayarak bu istenmeyen yazılımı ve diğer bütün istenmeyen yazılımları bulacak ve temizleyecektir.

Pcgen.exe zararlısı nedir nasıl kaldırılır?

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top