0
Dünya üzerinde bir çok kullanıcı ve özellikle şirketler hala efsane işletim sistemi Windows XP kullanıyıyor. Windows 7'ye kadar çıkmış en kaliteli işletim sistemi olan XP, teknolojinin, yazılımların ve donanımların gelişmesiyle elbette geride kaldı. Özellikle şirketler, önemli maliyeti olan üst sürüme geçme konusunda düşünceli davranıyorlar. Çoğu kullanıcı ise hala Windows XP'den memnun. Bu nedenle Microsoft, uzun zamandır insanları XP'den vazgeçirmek için çeşitli yöntemler deniyor.

Windows XP desteği kesiliyor

Windows XP'ye desteğini kesecek olan Microsoft, bu haberi bir tehdit gibi sürekli XP kullanıcılarına gönderiyor. Windows XP'nin 8 Nisan'da desteği son bulacak ve bu işletim sistemi rafa kaldırılacak. Herhangi bir güncelleme almayacağı için belkide hackerların çok kolay ulaşıp aşabileceği bir sistem olacak. Microsoft'ta sık sık bu konuda uyarılarda bulunuyor. Ama insanların XP'den vazgeçirmek zor.

XP'yi yükseltmeyecekler

Yapılan açıklamada Amerika'daki kullanıcıların hemen hemen tamamı XP'yi yıl sonuna kadar kullanmayı düşünüyor. Bu düşüncenin altında, bir umut, güncelleme gelebilir fikri olabilir; ama maddi açıdan bakarsak Microsoft'un böyle bir heyecan yaratacağını kesinlikle düşünmüyoruz. Yıl sonuna kadar pes etmeyecek olan XP kullanıcıları çok uzun bir aradan sonra sistemlerini Windows 8'e güncelleyecekler.

Güvenlik açıkları zarar verebilir

Bizi asıl düşündüren kısım ise, özellikle şirketler güncelleme için yıl sonunu beklerse ne gibi problemlerle karşılaşacaklar. Güvenlik açıklarından kimler zarar görecek? Hep beraber gelişmeleri takip edelim.

windows xp yıl sonuna kadar yükseltilmeyecek

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top