0
Antalya Demre ilçesinde Turizm Bakanlığı'nın onayıyla doğaya verilen zarar çevre sakinlerinin tepkisini çekiyor. Bölgenin kısa süre önce Turizm Bakanlığı'na devredilmesiyle birlikte, bölge turizm alanı ilan edildi. Bahsi geçen bölge özel sektöre tahsis edildi ve bakanlığın onayıyla bölgede ağaçlar katledilmeye başlandı.

Demre'de oteller yapılmaya başlandı. Bu otel bölgelerine hali hazırda bir sahil yoluyla ulaşılabildiğine vurgu yapan çevre sakinleri, neden ikinci bir yol yapıldığına anlam veremiyor ve en çok sorun ettikleri kısım ise bu yolun neden ormanın içinden geçtiği? Yöre halkına göre ağaçlar kesilmeden bir yol yapmak bile mümkündü; ama bakanlık hiç araştırma yapmadan ormanın ortasından yol geçirdi.

demrede otel yolu için ağaç katliamı

Bu yol nedeniyle bölgede 500'e yakın ağaç kesilecek. Ağaçların erezyonu önlemek için dikildiği ve 50 yıldan daha uzun süredir orada oldukları belirtildi. Alınan bir bilgiye göre ağaçlar yine seneler önce devlet tarafından dikilmiş. Bir taraf yapıyor, öbür taraf yıkıyor. Ülkemizin erezyon sorunu göz önüne alınırsa, ülkemize zarar vermek isteyenlerin 1 taşla çok kuş vurdukları kesin. Kesilecek ağaçların arasında 4 adet endemik yani sadece o bölgede yetişen bitkiler de olduğu düşünülünce katliamın boyutunu siz düşünün.



Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top