0

Ülkemizde siber sorunlar

Siber saldırı ve siber dolandırıcılık konusunda açıklama yapan Kaspersky verilerine göre, suçun en çok işlendiği ülke ne yazıkki Türkiye. Dünya genelinde geçen yıla göre %27 artış gösteren saldırı oranları bir sene de bir senede 28 milyona yükseldi. Türkiye, bu saldırılar içinde en fazla saldırının gerçekleştiği ülke ülkemiz.

Geri kalmış ülkelerde yükselme

Verilere baktığımızda gelişmekte olan ülkeler ve geri kalmış ülkelerde saldırıların çok fazla yaşandığını söylemek lazım. Gelişmiş ülkelerde oran düşük ve düşmeye devam ediyor.

Banka hesaplarınız tehlike altında

Yapılan açıklamada, kullanıcıların banka verilerini çalmak için geliştirilen mobil uygulama sayısında çok önemli bir artış yaşanmış. Bu demek oluyor ki mobiden bankacılık işlemleri yaparken çok dikkatli olmak gerekiyor. Her uygulamayı telefonumuza yüklemememiz gerekiyor. Bir çok insanın hiç bilmedikleri uygulamaları umursamadan telefonlarına kurduklarını biliyoruz. Bunu yapmayın. Kurduğunuz uygulama bankacılık ile ilgili olmayabilir; ama yine de banka verilerinizi çalabilirler.

Android işletim sistemi tehdit altında

Kaspersky'dan yapılan açıklamada, en çok hedef alınan kullanıcıların Android işletim sistemini kullandıkları vurgulanıyor. Android'in açık kaynak kodlu yapısı, herkesin uygulama yazabilmesine olanak tanıyor. Google'ın market üzerindeki denetimi ise şu sıralar pek sıkı değil. Bu nedenle her türlü uygulamada markette yerini alıyor. Dikkatli olmak gerekli.

Konuyla ilgili güvenlik tavsiyelerimiz ise şu şekilde;
  • Bilmediğiniz uygulamaları işinize yarayacağını düşünseniz dahi indirmeyin
  • Aktif bir antivirüs uygulaması kullanın
  • Ortak kullanılan cihazlarla bağlantı kurmayın
  • Uygulama indirirken kullanıcı yorumlarını mutlaka inceleyin
  • Google Play dışındaki kaynaklardan uygulama yüklemeyin
Bu tavsiyeler hayat kurtarır.

mobil saldırılar

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top