0
Facebook kurduğu bir sayfa ile dünyada gerçekleşen önemli olayları anlık olarak bizlere sunacak. FB Newswire isimli sayfa dünya çapında haber toplayarak insanları bilgilendirmeyi amaçlıyor. Facebook'tan yapılan açıklamada bu sayfa, en hızlı şekilde güncellenecek ve çeşitli kategorilerde kısa haberler paylaşılacak söyledi. Örneğin şu sıralar Kuzey Carolina'da yaşanan kasırga videoları çok popüler.

Bildiğiniz gibi Twitter, anlık haber konusunda dünyanın bir numaralı sosyal ağlarından birisi. Eğer daha yeni gerçekleşmiş bir olayı öğrenmeye çalışıyorsanız bakacağınız yer Twitter olmalı. Hem kişi paylaşımları hem de çeşitli haber sitelerinden yapılan paylaşımlarla Twitter üzerinden alamayacağınız bilgi yok. Facebook'un Twitter'ı bu alanda yanlız bırakmaya gönlü razı olmamış.

FB Newswire isimli sayfa popüler medya şirketlerinden Storyful ile işbirliği yapıyor. FB Newswire'ın en önemli özelliği herkesten gelen gönderilerin buralarda yayınlanması. Sayfaya girdiğinizde klasik görüntülenme yöntemlerinden biriyle yani “Öne Çıkan Gönderiler” ile başlıyorsunuz. Bunu “Sayfanın Paylaştığı Gönderiler” olarak değiştirirseniz sadece sadece sistemin paylaşımlarını görürsünüz. Ayrıca “Başkalarının Gönderileri” kısmı varki en önemli tarafı burası. Facebook, dünyadan bütün haberleri insanların girmesini bekliyor. Facebook yapacağı eleme neticesinde ilgi çekeceğini düşündüğü haberleri kendisi yayınlayacak.

Ayrıca sayfanın birde Twitter hesabı bulunuyor. @fbnewswire

facebook haber yayında

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top