0
Mozilla, yeni Firefox OS işletim sistemiyle akıllı telefon pazarına adım atalı biraz geçti. Şirketin genel pazarlama stratejisi şimidilik kalkınmakta olan ülkeleri içine alıyor. Yani üretilen telefonların ucuz olduğunu görüyoruz. Mozilla, hem reklamını yapıp pazardaki yerini sağlamlaştırmak hem de işletim sisteminden iyi bir geri dönüş almak için 25 dolarlık bir akıllı telefon üretti.

En ucuz akıllı telefon

Dünya çapında en ucuz akıllı telefonlardan biri olan bu cihazın gelişmekte olan ülkelerde satışa sunulacağı söyleniyor. Herkesin akıllı telefon denemek hakkı şeklinde bir politika ile hareket eden Mozilla'nın işletim sisteminin kullanım oranlarını pazar içinde yükseltmek için de hum hamleleri önemli görüyor.

Çok para ödemeyin

Özellikle geri kalmış ülkelerde insanlar akıllı telefon kullanabilmek için çok uzun sözleşmeler imzaladıkları ve çok para ödedikleri vurgulanıyor. Bunun için bu tür ülkelerde rekabeti arttırmak için en büyük adımlardan birini atan Mozilla'da 25 dolarlık telefonlarla piyasaya giriyor.

“Reakabet artmaz”

Mozilla'nın bu hareketinden sonra internette dolaşan haberlere konu olan Carolina Milanesi isimli mobil pazar uzmanımız da halt eden açıklamalarda bulunuyor. Bu tür ucuz ürünlerin rekabete herhangi bir katkısının olmayacağını vurgulayan uzman bozuntusu piyasadaki, sıradan, sadece arama yapabilen telefonların bile daha pahalı olduğunu unutuyor.

25 dolarlık akıllı telefon firefox os

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top