0
Yabancı dizileri nereden izleyeceğiz? Dizimag, bildiğiniz gibi yabancı dizilerin buluşma noktası, en önemli yabancı dizi izleme merkeziydi. Şimdi sıkıntılı günler geçiren ekip bundan sonra nasıl bir yol izleyecek. Dizimag.com sitesi mahkeme kararıyla kapatıldı. Siteye girmek isteyenleri "Ulaşmaya çalıştığınız internet sitesi Adana 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nın 22.11.2013 tarihli 2013/2540 D.İş ve / sayılı kararı ile erişime engellenmiştir." uyarısı çok üzdü.

Yabancı dizi severlere tavsiyeler: Bir yabancı dizi takipçisi olarak aklıma geldi ve hemen yazıya ekleme gereği duydum. Elbette siz yabancı dizi takipçileri dizimag sitesinden sonra kendi alternatiflerinizi bulacaksınızdır. Bende size kendi kullandığım bir siteyi söyleyeceğim. İndirmek konusunda sıkıntı çıkarmaması için torrent olması önemli. Böyle bir yabancı dizi takibi için size eztv.it sitesini tavsiye edebilir. Yabancı kaynaklı bir site büyük bir toplum. Kaliteli şekilde riplenmiş HD ve daha uygun boyutlarda alternatiflerle dizi paylaşıyorlar. Ayrıca üye olup kendi listenizi yapıp dizi yayınlandığı zaman profilinizde uyarı alabiliyorsunuz. Bu durum takip açısından da önemli. Ayrıca takvim konusunda da gelişmiş bir site olduğundan bahsetmeliyim. Hangi dizi ne zaman bitecek veya ne zaman başlayacak ya da hangi bölüm ne zaman herşeyi görebileceğiniz gibi kişilerin diziler ve bölümler hakkındaki yorumlarını forum sayfasından da takip edebiliyorsunuz. Tek dezavantajı elbette diziyi indirmek zorunda kalıyor olmanız. Torrent dosyası şeklinde pyalşaımlar gerçekleştiriliyor. Rahatsız edici reklam yok. Hatta ben hiç reklam görmüyorum. Sitenin ülkemizden engellendiği söylenmişti; fakat ben girişte sıkıntı çekmiyorum. Çeken olursa Google DNS (8.8.8.8 - 8.8.4.4). Ya da Zenmate tanıtım yazımızı inceleyip sitelere istedikleri gibi erişebilirler.

Kurtulma çabaları şimdilik işe yaramamış gibi görünüyor. Birkaç gündür yasaklanma sıkıntılarını atlatmaya çalışan ve bir iki tane adresle daha yayın hayatına devam etmeye çalışan siteye şimdi hiçbir şekilde erişilemiyor. Ekip, herkesin siteye erişmesi için dns ayarlarını yöneten küçük bir araç yayınlamıştı. Şuanda hiçbir şekilde siteye erişilemiyor.


Bildiğiniz gibi alan adı yasaklamakla bir siteyi engellemek mümkün değil. Site aynen başka alan adlarıyla yayın hayatına devam edebiliyor; fakat eğer kendi serverınız yoksa siteniz basit bir şekilde engellenebilir. Bir insanın server sahibi olması elbette kolay bir durum değil. Serverınız kiraladığınız şirket tarafından kapatıldığı zaman da yapacak hiçbirşeyiniz kalmıyor. Devlet son zamanlarda bu yolu çok fazla kullanmaya başladı. Dizimag duların durulmasını bekleyip başka bir alan adı ve serverla devam edebilir ama akıbeti yine aynı olacaktır. Başka bir ülkeden yayın yapabilir, kanunların her yerde hemen hemen aynı olduğunu düşünürsek, yapabilecekleri tek şey kaçak olarak siteyi yaşatmaya çalışmaktır.

Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top