0
Geçtiğimiz günlerde Amazon'un insansız araçlarla kargolarını sahiplerine ulaştırmayı planladığından bahsetmesi
sonrasında bir hacker bunun ne kadar tehlikeli ve sorunlu bir durum açığa çıkaracağını ortaya koydu. SkyJack isimli cihazını tanıtan MySpace Hacker'ı cihazın kablosuz olarak insansız hava araçlarına eriştiğini ve kontrolü ele geçirdiğini belirtti. Bu daha önce uçakların kontrolünü ele geçiren Android uygulaması iddialarına benziyor; ama daha gerçekçi.

SkyJack nasıl çalışıyor?

Hacker yaptığı tanıtımda SkyJack'in nasıl çalıştığını ve insansız hava araçlarını nasıl ele geçirdiğini anlattı. İki adet kablosuz adaptöre sahip cihaz, insansız hava aracı menziline girdiğinde adaptörün biriyle kablosuz bağlantısını koparıyor. Bu durum insansız hava aracını kontrolsüz bırakıyor. Diğer adaptör ise uçağı kendine bağlıyor.

Nasıl kontrol ediliyor?

Peki insansız aracı kendine bağlayan cihaz nasıl kontrol ediliyor? SkyJack'in kendine bağladığı insansız hava aracı uzaktan telefon veya tabletle bile javascript kodlarıyla kontrol edilebiliyor. Bu durum insansız hava araçlarının durumun tehlikeye soksada hacker elbette uçağı nasıl hacklediğini kanıtlayamıyor. Fakat bir video yardımıyla cihazı nasıl oluşturduğundan bahsediyor.


Bu yazı http://www.10line.net adresinde yayınlandı.

Yorum Gönder

 
tic
Top